Aktywne Wpisy
Linnior88 +17
Czemu ludzie nie chcą mieć dzieci , przecież to chyba mile uczucie spędzać z kimś czas przekazywać wartości i się opiekować :3
dziobnij2 +83
Mam 34 lata i całe życie mieszkam z rodzicami. Nie wiem co to znaczy mieszkać samemu. W tym wieku muszę słuchać rodziców katolików, przestrzegać ich zasad, bo przecież mieszkam w ich mieszkaniu. Nie potrafię wynająć mieszkania, bo mam niepełnosprawność w stopniu znacznym i rentę 1620 zł. Za takie ochłapy nie wynajmę nawet pokoju, bo niemiałbym za co kupić jedzenia i butów. Poza tym z obcymi mieszkać nie chcę. Nie dałbym rady mieszkać
https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Polityka/500-plus-do-zmiany-Minister-Jadwiga-Emilewicz-zapowiada-modyfikacje-w-programie
#polska #finanse #bekazpisu
@raxar77: a nie bardzo dobrze. Bo teraz znowu powstanie lista sklepów w których można kupować na bon. Pójdziesz do Żabki, kupić dziecku bułkę - nie da się na bon. Pójdziesz do Decathlonu kupić wymarzony rower - sorry, też
@husky83 Gdyby to miałoby być dla pracujących to by wystarczyło podatki obniżyć albo minimalna podwyższyć. Ale to nie o to chodzi ;)
Komentarz usunięty przez autora
@boskakaratralalala: to ja doskonale wiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@raxar77: Bo niepracujący nie generuje kasy dla państwa (a przynajmniej nie w wystarczającej ilości), która następnie jest rozdawana. Obecnie łącząc różne socjale - po prostu nie opłaca się pracować, bo więcej z OPS'ów idzie wyciągnąć
No ale w każdym razie mam nadzieję że jak by to mieli wprowadzić to żeby właśnie lista tych sklepów nie była
Przecież z bonu można korzystać dopiero od soboty to jak ktoś może być zachwycony? Że jest dużo chętnych to nic dziwnego, ludzie się zapisali, bo to nic nie kosztuje.
Może jeszcze wypłaty będą w bonach, będziemy wydawać tam, gdzie chce rząd :) każdemu cukru, wędliny, benzyny i owoców według przydziały, będzie po równo.