Aktywne Wpisy
Hit moi drodzy, spojler w reklamie. Wiemy już z kim będzie Karol. Wejdzie nowa uczestniczka (włosy, tatuaż z palmą) i to będzie ta miłość. A Julia no cóż 🤷🏻♀️ pewnie
nadal będzie z panią miss się bujać, choć miłości z tego nie wróżę
nadal będzie z panią miss się bujać, choć miłości z tego nie wróżę
Markotny_Marek +129
Niewielu z Was - młode wilcy - wie, że w latach 90. istniał zwrot "mój komputer jest za szybki."
Była sobie np. taka gierka "Cisco Heat" i jak nie wyłączyłeś TURBO w swoim 486DX2 z 66 MHz na 33 MHz, to brak optymalizacji gry powodował gejmołwer w pięć sekund, za szybko wszystko działało.
To nara xD
#komputery #nostalgia #ciekawostki
Była sobie np. taka gierka "Cisco Heat" i jak nie wyłączyłeś TURBO w swoim 486DX2 z 66 MHz na 33 MHz, to brak optymalizacji gry powodował gejmołwer w pięć sekund, za szybko wszystko działało.
To nara xD
#komputery #nostalgia #ciekawostki
W 2016 i 2017 roku pracowałem na UoP po 7 miesięcy na 1/4 etatu. Cały urlop wtedy wykorzystałem (nawet w nadmiarze xD).
Teraz jutro zaczynam umowę o pracę na pełen etat(na początek 3 miesiące umowa na okres próbny). I jak to teraz z tym urlopem jest?
Będę mógł iść na urlop dopiero po nowym roku i wtedy mi się nabije od razu 20 dni urlopu, czy teraz już od początku tej umowy mam 3x1.6 dnia urlopu (czyli 4 dni zaokrąglone w górę)?
Bo coś wyczytałem, że na pierwszej umowie o pracę to po każdym miesiącu ma się 1/12 przysługującego urlopu, ale co w takiej sytuacji?
#hr #kadry #pytanie #praca #etat #kiciochpyta