Wpis z mikrobloga

@Jedyny_Jedynak: Paski występują w różnych rozmiarach. Ten od zegarka powyżej ma akurat 20 mm.
Jasne kupisz u zegarmistrza. Czasem drożej, czasem w normalnej cenie. Warto poszperać w necie trochę i na Allegro.
Pamiętaj tylko, że pasek skórzany średnio się nadaje na lato. Bardzo szybko się przepoci i nie będzie dobrze pachniał, więc na lato raczej bronsoleta, albo jakiś pasek z materiału, który można prać/myć (np. NATO albo perlon).
  • Odpowiedz
@kholat1945: https://www.cheapestnatostraps.com/
To przykład. Można znaleźć czasem fajne na allieexpres. Drugi obieg, pewnie na allegro też coś się znajdzie.
Jeden rabin powie tak, a drugi nie. Rzecz gustu tak naprawdę. Osobiście uważam, że zegarek nie może być zbyt wysoki. NATO podwyższa zegarek, bo ma dwie warstwy, ale i to można "obejść" - po prostu jedną część odciąć.
Na powyższej stronie masz sporo inspiracji.
No i pewne rzeczy będą dobrze wyglądały
  • Odpowiedz
@kholat1945: to moja rada jest taka, żebyś szukał sobie zegarków ze sporym rozstawem uszu. Jak będziesz nosił wąskie paski, czyli 18 mm, to będzie wyglądało jakbyś miał zegarek na cienkiej wstążce.
Tylko to naprawdę rzecz gustu. Jedni wolą mniejsze zegarki, a inni większe.
Zależy też od tego co jest wygodne dla danej osoby. Ja mam dość mały obwód nadgarstka, ale za to jest płaski, więc jak mam za mały zegarek
  • Odpowiedz
@lorakaj ja kupiłem sobie ładny zegarek jak dla mnie ale ma brązowy pasek z krokodyla i mi do niczego nie pasuje, inny mam Seiko driver na metalowej bransolecie ale mnie wkurza bo mam skoki ciśnienia i albo za ciasna albo lata. A skórzany z dwóch stron mam pasek to jeszcze jako tako w sensie z dwóch stron śliski to go myje xD
  • Odpowiedz