Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Cześć,
Wczoraj wieczorem miała następująca sytuacja. Kraków, godzina ok. 18 - ulice puste, bo zadupie, przeszedłem więc na czerwonym świetle, gdy wyłoniło się auto z bocznej uliczki, i jakby chciał mnie ukarać za to, że ide na czerwonym świetle, wiec przyśpiesyzł - tak, ze prawie mnie potracił - pokazałem mu środkowy palec i poszedłem dalej.

Idę dalej i nagle przechodzi on, zaparkowawszy wczesniej swoje auto do mnie, staje twarzą w twarz (bardzo blisko, niemal czolem sie scieralismy) i pyta sie czy chce w morde za ten palec - to agresywnie odpowiedzialem, i w pewnym momencie mnie uderzył z główki z zaskoczenia - dostałem w usta i zeby, które dzisiaj bolą. Oddałem mu kopniakiem i uderzeniem po czym zacząłem uciekac, bo dlaczego mam brać udział w bójcę?
Koleś lat ok. 30, łysy i brodaty - auto średniej klasy, nie jakieś bmw czy cos, raczej kombi.

Zastanawiam się czy udać się na policję z takim czymś? Co to za agresja? Da to coś? prawdopodobnie jest monitoring na tym przejściu i mogę podać dokładna godzine zdarzenia.

Jestem gotowy na mandat 100zł. Wszyscy jednak znajomi odradzaja mi, żebym poszedł na policję, bo może koleś się mścic, skoro jest takim furiatem - a mając moje imie i nazwisko spokojnie moze mnie wyszukac na googlach, bo prowadze własną dzialalnosc gospodarcza i mam podany adres zamieszkania - rodzinnego domu, gdzie nie mieszkam. Mieszka tam tylko moja mama.

Co sądzicie? Udać się na policje? Tępić takie zachowanie? Czy dać sobie spokój. Z góry dzięki za wskazówki.

#prawo #porada #policja #pobicie #pomocy

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5f22c4e0c320eaecdaada70d
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę

[====================....................] 49% (115zł/235zł)
Uzbieraliśmy już na 2 lat działania AMW!
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: przyśpieszanie nie jest nielegalne, pokazywanie środkowego palca znając wolne sondy już tak. No i wgl to: prowokujesz konfrontację, dostajesz w łeb, oddajesz kopa typowi i s---------z? To po co w ogóle pokazałeś tego faka?
  • Odpowiedz