Aktywne Wpisy
mirko_anonim +14
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Myślicie, że to już red falga z chlaniem?
- 32 lvl, staż 15 lat
- ALT 150 czyli prawie 4x ponad normę (norma to 40)
- AST, ALP, GGTP, bilirubina ponad normę ale niewiele, praktycznie na granicy
- sranie na żółto po melanżach, w tym incydent kałowy na baletach (w pełni przytomny)
- usg jamy brzusznej ok tylko stłuszczenie wątroby z obszarami hyposteatozy w okolicy loży pęcherzyka
Badania robione
Myślicie, że to już red falga z chlaniem?
- 32 lvl, staż 15 lat
- ALT 150 czyli prawie 4x ponad normę (norma to 40)
- AST, ALP, GGTP, bilirubina ponad normę ale niewiele, praktycznie na granicy
- sranie na żółto po melanżach, w tym incydent kałowy na baletach (w pełni przytomny)
- usg jamy brzusznej ok tylko stłuszczenie wątroby z obszarami hyposteatozy w okolicy loży pęcherzyka
Badania robione
haakenn +1165
O 9:30 bronie swojej pracy magisterskiej, którą napisałem na 40 lvl, dajcie parę plusów na odwagę.
#nauka
#nauka
Slyszalem ze 2.0 HDI jest bardzo chwalone, niestety ciezko mi znalezc w okolicy, a mam na oku calkiem fajna sztuke z 2.2.
#motoryzacja #samochody #pytanie
Wyglada na to, ze to rowniez dla mnie odpada ¯\_(ツ)_/¯
@w__w: Właśnie o to chodzi że trochę kosztuje to, jak miałam pożyczonego Citroena to właściciel prosił mnie żebym nie tankowała po 50zł bo on liczy ile razy się tankuje i każde tankowanie przyspiesza konieczność wymiany tego filterka. No tak po co liczyć kilometry jak można liczyć liczbę tankowań, ma to sens
A to rozwiązanie o którym piszesz nazywa się adblue i zostało wprowadzone do tych aut bodajże w 2015.
To to co ty masz sam płyn kosztował 450zł?
https://allegro.pl/oferta/plyn-eolys-dpx-176-dodatek-fap-dpf-3-litry-walker-9196917771
@w__w: FAP ma tę zaletę, że nie zapycha się sadzą tylko kryształkami wytrącającymi się z tego dodatku do paliwa. Czyści się go zwykła wodą, możesz to zrobić samemu jeśli tylko masz dostęp do kanału. Robi się to co
Komentarz usunięty przez autora
Normalne jest duze zuzycie materialow w tych samochodach?
Teraz na oku mam 2.0 HDI z 2015 roku, ale z AdBlue (・へ・) Cos poczytalem i niby to problematyczne. Orientujecie sie cos w temacie?