Wpis z mikrobloga

Moja eks z rodzicami cisnela mnie ciagle o to że "nie jestem robotny" wiec znalazla sobie innego. Pomyslalem ze chce sprawdzic na miesiac jak to jest pracowac na dwa etaty. W przyszlosci z pewnoscia bede pracowal po 250h bo to norna w moim zawodzie.
Wiec znalazlem prace w hurtowni na pakowalni oraz markecie i teraz robie po 14 godzin na dobę. Od 6 do 14 w hurtowni, a od 16 do 22 w markecie plus 12tki w sobote.
Dam znac pod koniec miesiaca jak skonczą mi sie umowy czy żyje ( ͡° ͜ʖ ͡°).

#praca
#pracbaza
#logikaniebieskichpaskow
  • 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PuszekKitkuszek: żyć będziesz. Ja wykręciłem swój rekord chyba 320 godzin. Tylko że to nie będzie życie.

@FrasierCrane też miałem coś koło tego plus 2h dziennie na dojqzdy. Z perspektywy czasu stwierdzam, że szkoda życia. Ale wtedy myślałem, że jestem p------j i te pieniądze mi są niezbędne do przepicia xD
  • Odpowiedz
@PuszekKitkuszek: Też taką kiedyś miałem, jej tatuś po mnie jechał że nie pracuje zarabiając CONAJMNIEJ kosmiczne 2000zł. Szkoda że tyle miałem nie pracując ale ok. Związek się rozpadł bo nie mogłem już słuchać tego p---------a, tak ją nastawił że miała mnie za nieroba i ciągle po mnie jechała. W końcu znalazła swojego wymarzonego robola co robi na 1.5 zmiany na budowie i teraz mojej matce mówi że żałuję jak ją
  • Odpowiedz
@PuszekKitkuszek: To powiedz kiedy ty studiujesz jak 14h dziennie w pracy siedzisz. Lepiej skup się na nauce, a praca to jako dodatek w weekend. Po skończeniu studiów możesz mieć zdziwko, że nic nie umiesz bo dymałeś za 10zl/h
  • Odpowiedz
@PuszekKitkuszek No tak, i dlatego potem Ci lekarze szybko umierają, chodzą wkurzeni i często nie mają czasu dla swoich dzieci. Nie ma czego chwalić i naśladować. Ostatnio mi na dyżurze opowiadali, że jedna z pielęgniarek (często tyle pracują co lekarze, żeby dorobić) brała na barki po 250-300h w miesiącu, aż padła któregoś dnia przed dyżurką. A że była to noc, zaś pracownia lekarska była poza oddziałem, to nikt jej nie znalazł
  • Odpowiedz