Wpis z mikrobloga

już pisałem komentarz kiedyś do tego samego obrazka ale powtórzę. Lewica wie że korporacje to nie przyjaciele i liczy się tylko zysk. Mówienie że takie obrazki przedstawiają całą lewa strone to jak mówienie że sebki buk honor ojczyzna spod bloku to cała prawica. Dodatkowo odwracając ten obrazek mamy typowego gościa który mówi love capitalism którego potem d--a piecze że firma ustawia sobie tęczę aby maksymalizować zyski.

@Tekila_: Jeśli już trzeba
  • Odpowiedz
@wojna_idei: zakolak znowu się zesrał. wyjdź z d--y, gdzie masz głowę, zajrzyj na jakąś lewicową grupę, to zobaczysz, że istnieje taki termin jak pinkwashing lub rainbowwashing. a wykopki tylko czekają na takie guwno, bo znają tylko koprofagię, jako metodę odczuwania przyjemności seksualnej, jak św. Jan Paweł II powiedział
  • Odpowiedz
zakolak znowu się zesrał. wyjdź z d--y, gdzie masz głowę

@Socyn: Mmm lewackie chamstwo i jego smród xD Dlatego między innymi z was kiśniemy, lewuski. Nie umięcie dyskutować, jesteście tylko kłębuszkami złych emocji i chamstwa.
  • Odpowiedz
Przecież ten rysunek to idiotyzm. F-----m przy wolnym rynku? Kogoś po.......ło? Na siłę próbują zrobić lewicową ideologię jako prawicową.

@Vvam: ale co w tym nieprawdziwego? Przecież faszyzmowi dużo bliżej do korporacjonizmu niż komunizmu. W ogóle rozróżniasz komunizm od nazizmu czy kierujesz się tym, co ci kiedyś jakiś kuc powiedział? Naziści w czasie kryzysu przeprowadzili reformy wolnorynkowe, gdzie dokonali prywatyzacji majątku państwowego na niespotykaną wtedy skalę. W tym przypadku należy się
  • Odpowiedz
@mojemirabelki: @Vvam: Potwierdzam, też się kiedyś dałem nabrać na to, że nazizm czy f-----m to system socjalistyczny. Każdy kto był pełnoprawnym obywatelem żył tak jakby to był kraj kapitalistyczny, a władza totalna była tym czynnikiem, który wprowadzał niepewność. Założenie było takie, że robisz co chcesz, dopóki nam nie przeszkadzasz. Dopiero wojna to zmieniła. Tamte kraje miały swój plan na wojnę i namawiały duże biznesy na produkcję wojenną. Oni
  • Odpowiedz
@push3k-pro: ciężko jakkolwiek odnieść się w tej kwestii do liberałów, bo naziści nie byli w żaden sposób wolnościowi. Oczywiście to nie był kapitalizm jaki sobie większość z nas wyobraża, dlatego też podkreśliłem ten korporacjonizm, gdzie dało się wychwycić pewne elementy kapitalistyczne. W tym miejscu warto też wspomnieć, że istniał silny nacisk na centralne planowanie i podejście bliskie etatyzmowi. Nie wiem tylko czemu wciąż tylu korwinistów ma ten dysonans poznawczy idący
  • Odpowiedz