Wpis z mikrobloga

#chudnena800kcal Tak będzie nazywał się mój nowy tag. Do tej pory #dzien2. Waga: 146.1 (wczorajsza 146.4), więc różnica 0,3g. Po tygodniu spodziewam się około 2-3kg :) Zostało 88 dni. Zjadłem właśnie kefir duży i kromke chleba. Na obiad troszkę ziemniaków i pół kotleta, a na kolacje dostarcze pozostałe kalorie. Ogólne samopoczucie? Nie jest najlepsze, ale wytrzymam te 88 dni dla siebie, dla mojego przyszłego zdrowia. Uda mi się mireczki, jestem zmotywowany masakrycznie. Wreszcie będę mógł załozyć fajne spodnie slim fit i wyglądać przy tym fajnie :D Trzymajcie kciuki, wpisy pewnie beda co pare dni. #dieta #odchudzanie #rozowepaski #niebieskiepaski #przegryw
  • 56
  • Odpowiedz
@Bover:

No na pewno schabowym zapełni w 800 kcal zapotrzebowanie na mikroelementy :)
Nie ważne ile schudnie w 3 msc, bo można i schudnąć 50 kg jak sobie sie wrzuci DNP lub nic nie będzie jadło. Wazne jest ile będzie ważył za 2, 5, 10 lat. A brak zmiany nawyków na jakkolwiek racjonalne sprawi, że wróci do stanu wyjściowego jak 90 %+ osób się odchudzających (nie instytut danych z dupy, a
  • Odpowiedz
@Kasahara: jesteś żywym przykładem na to, że sterydy powodują nieuzasadnioną agresję :).

Jak mam dyskutować z kimś, kto nie potrafi prostych faktów połączyć? Skoro ten gość zmarł na otyłość, to przyczyną tego był fakt, że wrócił do niezdrowych nawyków żywieniowych, a nie to że schudł. Chyba, że naprawdę uważasz że od niejedzenia komuś zniszczyła się ściółka żołądka xD i przez to miał później problemy zdrowotne.
  • Odpowiedz
@littlepieceofheaven: to jest kurna taki bait że nie wieże że ktokolwiek się na to łapie. Nie jest to ten typ co ostatnio wysrał jakiś płaczliwy wpis że jest gruby i może nic z tym zrobić bo #!$%@? 4 litry koli na śniadanie? I że "od jutra zaczynam" ale na kolację #!$%@? 10k kalorii żeby się nie zmarnowało i na poprawę samopoczucia?
  • Odpowiedz
@Bover:

Skoro ten gość zmarł na otyłość, to przyczyną tego był fakt, że wrócił do niezdrowych nawyków żywieniowych, a nie to że schudł.

I naprawdę nie widzisz korelacji chudnięcia w kretyński sposób z tym, że wrócił do poprzednich nawyków?
  • Odpowiedz
@Zelber: w kretyński sposób zrzucił 125 kg. Powinien w mądry zrzucić 5 kg xD

Jak mogę w ogóle z takim wysrywem dyskutować, skoro masz problem do faceta, że w ogóle zrzucił kilogramy :DDD
  • Odpowiedz
@Zelber: no ale jaki ma wpływ odchudzanie na powrót do złych nawyków? Przecież wystarczyło, żeby prowadził normalną dietę po schudnięciu.
  • Odpowiedz
@Zelber: no to lepiej skutecznie schudnąć i wtedy nauczyć się zdrowej, zrównoważonej diety.

Czy nie - czy według ciebie lepiej nauczyć się zdrowego żywienia od razu, ale nie chudnąć?
  • Odpowiedz
@Zelber: a skąd to idealistyczne założenie, że jak ktoś wybierze "zdrową dietę" zamiast katorżniczego odchudzania, to nie wróci do złych nawyków żywieniowych?

U mnie każda zdrowa dieta się tym kończy.
  • Odpowiedz