Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@LM2137: pomyśl chwilę zanim coś napiszesz.
Jak polejesz wodą suszone zioła to magicznie nie wrócą do swojej pierwotnej formy.

Wyciaga wodę ze środka a umycie jej tam nie wtloczy z powrotem.
Dlatego też nie zgnije
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@dutrasilva: kolego ja sam wędzę, zwróciłem uwagę, że najpierw wyciągasz wodę cukrem a potem zmywasz ten cukier wodą.
A część druga to powinieneś zwrócić uwagę, że pewnie masz lodówkę typu nofrost, gdzie panuje duzo mniejsza wilgotność niż w zwykłej, a to może mieć duże znaczenie, bo np. U mnie w lodówce w szufladzie panuje najważniejsza wilgotność
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@LM2137: no i co z tego, że zmywasz cukier wodą?
A z tym nofrostem to nie jest tak, że szuflady zachowują większą wilgotność, a właśnie poza nimi powietrze jest suche?
@kingwing1 żyje jem już kilka dni i wszystko spoko :p
@D1STR0Y dobre to polecam w ciężkich plastrach. To boczek dojrzewający, peklowany na zimno surowy (więcej nie wiem, tak pisiali w przepisach).
Wyszedł twardy, zbity fajnie się kroi.
,,Dojrzewał" w lodówce typu no frost ok 14 dni w szufladzie z wentylowaniem.
@zzbkk: Boczek wygląda świetnie! Czy w lodówce po natarciu przyprawami trzymałeś w jakimś pudełku? Zawinięte w pergamin czy jak?