Wpis z mikrobloga

Opłaca się robić ten egzamin 70-483 (Programming in C#) skoro wygasa w styczniu? Chce zrobić ten certyfikat MCSA: Web Application ale wszystkie trzy składające się na tą ścieżkę wygasają w styczniu nie wiem czy zdążę, noi nie wiem czy warto skoro wygasają. Jak później pracodawcy patrzą na takie certy? I w ogóle dlaczego wygasają, Microsoft będzie robił jakaś nową ścieżkę? Może warto poczekać? #dotnet #programowanie #programista15k #microsoft
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rzeeznik13: MS migruje do Azure wszystkie certy, żeby przywiązać ludzi do swojej chmury. Po raz kolejny zmieniają całe drzewo certyfikacji i właściwie wszystko już w nowym wydaniu jest oparte o chmurę.

Jeśli jesteś na początku drogi taki certyfikat fajna rzecz, ale nie jest to jakaś wielka pomoc. Zwykle są wymagane w większych firmach, żeby korzystać z programów partnerskich MS. Żeby mieć dostęp do subskrypcji w takim programie firma musi mieć
  • Odpowiedz
@Rzeeznik13: w takim układzie jak potrzebują to możesz robić, ale jeśli miałbym wybierać to raczej bym celował w nowe certyfikaty :) Powiem tak, rekrutując nie patrzę na certyfikaty tylko na to co ktoś umie i jak myśli. I samemu też się nie spotkałem, żeby ktoś wymagał takich certyfikatów. Wyjątkiem są firmy, które ich potrzebują do partnerstwa, ale zwykle proszą o zrobienia takiego po zatrudnieniu :)
  • Odpowiedz