Wpis z mikrobloga

@RainbowDash69: najlepiej to kup sobie olej kokosowy i na noc nałóż obficie na włosy, rano umyj. Żeby nie wybrudzić pościeli to jakis ręcznik sobie podłóż, czy coś. Możesz powtarzać nawet i 4x w tygodniu. Do tego odżywki po umyciu stosuj i jakiś delikatny szampon ofc.
@RainbowDash69: @Villemo18: olej kokosowy na farbowane może się nie sprawdzić.

Spróbuj:
Włosy wysokoporowate
Do włosów wysokoporowatych najlepiej sprawdzą się oleje wielonienasycone.

Olej z nasion chia
Olej kukurydziany
Olej z krokosza barwierskiego
Olej z ogórecznika
Olej z pachnotki
Olej sojowy
Olej z nasion bawełny (uwaga, bo ma również sporo nasyconych kwasów tłuszczowych)
Olej lniany
Olej z nasion maku
Olej z pestek dyni
Olej z orzechów włoskich
Olej z kiełków pszenicy
Olej
u mnie się sprawdził właśnie kokosowy na rozjaśniane

@Villemo18: jasne. Ja tez używałam kokosowego wiele lat temu, gdy nie było takiego ogromu wiedzy w internecie i kokosowy pomógł, ale być może moje włosy potrzebowały tyle emolientów, że było im obojętne, jaki olej, byle by był :D Niemniej, wspominam, bo czasem inne oleją pomoga szybciej
@asique: Kruszą się/łamią a może po prostu są spalone? Nie wiem staram sie ratować sytuacje bo z kazdym dniem coraz gorzej
Nie wypobrażam sobie ścięcia ich jakos mocno bo wprawiłoby mnie to w zły stan psychiczny a i tak ten w ktorym jestem nie jest najlepszy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Dzisiaj sprobuje kokosowego, jak bede w sklepie rozejrze sie za czyms lepszym z twojej listy, dziękuje