Wpis z mikrobloga

#pytanie #kiciochpyta #zwiazki #wzrost

Mam pytanie do różowych. Na tagach przegrywowych i na tinder/badoo widać że wzrost niebieskiego dla różowych to straszny big deal. Większość dziewczyn nie chce spojrzeć na niebieskiego poniżej 180cm, niektóre nawet mają napisane że minimum to 185cm.

Jak to jest? Naprawdę facet poniżej 180cm jest skreślony? Co prawda jak ktoś ma 177-179 to może zaciemnić że ma 180cm i może jakoś przejdzie, ale np jak ktoś ma 175 lub mniej to co ma zrobić?

Zauważyłem że to czy dziewczyna chce wysokiego faceta nie zależy od tego czy sama jest wysoka, te niskie też chcą mieć wysokich, dziwne, po co dziewczynie co sama 155 taki facet 185+. Kiedyś myślałem że wystarczy że facet jest wyższy od różowej ale samo bycie wyższym o kilka/kilkanaście cm nie wystarcza.

Co byście poleciły niskim facetom? Zbierać na operację? Buty/wkładki podwyższające?

Co robić jak się jest niskim facetem?
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@blablabla69 masz jakieś badania na potwierdzenie tej tezy, w sumie ciekawe. Chętnie zobaczę korelację między tym a poziomem intelektualnym.
Bo istnieją takie dane, prawda? Bo tylko idiota wysnówa takie odważne tezy bez niczego do ich poparcia ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@01ab: Ja bym poszła dalej. Co robić jak się jest wysoką kobietą i faceci nie chcą takiej kobiety i ją dyskryminują?
Niezależnie od płci jest się ocenianym pod względem wzrostu na który nie mamy wpływu:(
  • Odpowiedz
@blablabla69: trochę się zgadzam z @10129:

Nie mamy wpływu na to co nam się podoba. Różowa ma się zmuszać do bycia z facetem który ją nie pociąga fizycznie? To raczej droga do katastrofy a nie szczęśliwego związku.

To nie jest niczyja wina że wysocy mężczyźni się podobają
  • Odpowiedz
@01ab: Przecież każda będzie cię przekonywać że wzrost nie ma znaczenia, tak samo jak mało ktora powie że morda>charakter. Nie usłyszysz szczerej odpowiedzi w tych kwestiach od kobiet
  • Odpowiedz
  • 0
@wilhelm99: Z tych co znam i sama ze swojego życia to nawet nie miałyśmy szansy się umówić bo po informacji o wzroście od razu był koniec rozmowy.
  • Odpowiedz
  • 3
@01ab: Generalnie mężczyźni wolą niższe kobiety od siebie , a kobiety wyższych mężczyzn od siebie. Tylko często to idzie w jakieś chore wymagania typu facet musi mieć 180 cm. A mam znajomych facetów mają 165 cm wzrostu i mają super żony i dzieci i fajne życie. Wzrost nie determinuje życia. Ale chyba jeszcze wiele osób o tym nie wie.
  • Odpowiedz
  • 1
@01ab Ja jestem z tych niskich dziewczyn i wolę niższych facetów niż to słynne 185+. ¯_(ツ)_/¯
W zasadzie niższego faceta od siebie nie spotkałam, to nie wiem jakbym w takim przypadku do wzrostu podchodziła. Z takimi niewiele wyższymi też się umawiałam i akurat wzrost nigdy nie był czymś na co mocno bym zwracała uwagę.
  • Odpowiedz
@01ab: Mam 175cm, mój mąż ma 167cm. Poznaliśmy się na Tinderze (i wiedziałam że jest ode mnie niższy przed pierwsza randką).

Jak ktoś wyżej napisał - żeby robić selekcje wstępna ba podstawie wzrostu to trzeba mieć mentalność nastolatki.
  • Odpowiedz