Wpis z mikrobloga

#eu4 #eu4najazdmongolow <--- Tag do czarnolistowania jak komuś przeszkadza
EU4 BATTLE ROYALE #3

Powolutku kolonizuje, podbijam mandżurie i koreę, chcialbym ogarnąć chiny i potem się szykować na przybycie bydląt

Jednak z drugiej strony boty nie potrafią grać i np takie theodoro sobie raz wyparowało a gdy wróciło to nie podbija nic a nic, jedynie Bizancjum się odrodziło, ale ono ma claimy to też bardziej skore do wypowiadania wojen, w komentarzach mapka europy i ameryki, jedyną nadzieję pokładam w Bizancjum xDxD

W indiach zboostowana jest Orissa i Gujarat,
W Afryce Tunis i Maroko (odzyskująclaimy)
W Europie BB i Bohemia, tutaj warto zauważyć, ze BB początkowo przegrało z Bohemią a potem to Bohemia straciła trochę ziem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ulm nadal jest OPM, Savoy dostał buffa ale jak siedział w bezruchu tak siedzi xDxD
Cośtam jeszcze w Italii boostowałem, ale albo wyparowało, albo jest nautralne xD

QQ było na skraju upadku, ale odratowałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Będzie godny przeciwnik dla Bizancjum ( ͜͡ʖ ͡◉)

Nie chcę boostować kolonizatorów bo to by był rak kompletny

U mnie raczej nie ma kto mi zagrozić, jak już to Oirat, ale ja nie czuję strachu!
Ming w ogóle se eksplodował spontanicznie, Ja zaczynam kolonizować Alaskę, ale mam mały przyrost settlersów więc trochę to zajmie, mam wszystkie instytucje, technologie jako tako, 2 idea jaka wziałem to economic, po prostu je lubię + przyda mi sięhajs i redukcja inflacji xDxD, a dodatkowo jest dobra do polityk :^)
źródło: comment_1595163825jU9truGgXfSSVhhWUQx3K8.jpg
  • 4