Wpis z mikrobloga

Co polecicie do doszkolenia z #angular ? mam za sobą 9 miesięcy pracy jako fullstack właśnie z angularem. O ile czuję się w nim dobrze to rzeczy typu moduły, pipe'y, dyrektywy, lazy loading są dla mnie czarną magią i robię ja na czuja ( ͡° ͜ʖ ͡°) Coś oprócz własnego projektu i próbowania implementacji tego bez tutów tylko z doców polecicie?
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DeathDust98: ja poki co sie go ucze i robia to z ksiazka asp.net core 2 i angular 5, wiem, ze jest juz nowszy i core i angular, ale taka ksiazke dorwalem. jak to przeobie to mam tez druga, polecana przez kogos na wykopie "amgular2, programowanie z uzyciem jezyka typescript. Btw co masz na mysli piszac wlasny projekt i proba implementacji bez tutow tylko z docow?
  • Odpowiedz
@tomszczyk: to kiepska książka bo aktualnie najnowsza wersja asp to 3 coś a angulara to 10. Bo aktualnie pracuję nad projektem dość duzym i wiele rzeczy były zrobione jak zaczynałem pracę. Między innymi cały lazyloading. Poszukuję po prostu wiedzy z tematów przy których nie brałem udziału.
  • Odpowiedz
@tomaszs dziękuję. Na razie mam długa kolejkę z książkami także najszybciej zainteresuje się nią gdzieś pod koniec tego roku. Także na razie się wstrzymam. :)
  • Odpowiedz
@tomaszs: Ach.... czego ja na tapecie ostatnio nie mam :P

Jest cała lista. Niestety nie czytam jednej na raz więc wymienię wszysktie:
1. ASP.NET CORE 3 and Angular 9 - Pact
2. Hands-on Software Architecture with C# 8 and .net core3
3. Extending SSIS with
  • Odpowiedz
@tomaszs: Dziękuję. Jak książka do mnie dotrze to inspirując się tym co Ty zrobiłeś chciałbym po każdym rozdziale opisywać wrażenia i wnioski tutaj na mirko. Jak zacznę czytać to zawołam. ;)
  • Odpowiedz