Wpis z mikrobloga

DYLEMAT HŁOPSKI

Krótko i zwięźle:
1. U rodziców nigdy nie miałem żadnej konsoli
2. Na komputerze czasem pograłem w jakiejś gierki, ale niedużo - fifa, cs, sims xd itd.
3. 6 lat temu kupiłem se laptopa, ale było to w momencie, w którym już w nic nie grałem, bo mój wcześniejszy komp fest mulił. Tak więc kupiłem tańszego laptopa tylko do przeglądania neta, oglądania filmów i pisania prac na wordzie
4. Przyszła pandemia i naszła ochota by pograć w jakieś fajne gierki typu RDR2, GTA V, Hogwart Legacy
5. Laptop pod względem gejmingowym jednak cieniutki i nie było mowy o tym.
6. Hłop w końcu się wyprowadził od rodziców
7. Postanowiłem kupić sobie w końcu ALBO porządny laptop do gierek ALBO konsolę.
8. No i teraz mam dylemat, bo kasy na obydwa to nie mam, całe życie byłem przystosowany do gry na klawiaturze i granie w inne gierki na padzie doprowadza mnie do szewskiej pasji (poza fifą) no ale może się szybko nauczę grać na padzie w takie gry jak RDR2 czy Hogwart?

rales - DYLEMAT HŁOPSKI

Krótko i zwięźle:
1. U rodziców nigdy nie miałem żadnej kons...

źródło: konsola-czy-laptop-mintmagpl-main

Pobierz

Czy???

• Laptop gejmingowy (2w1) 29.7% (285)
  • Konsola 59.8% (575)
  • nie mam zdania / sprawdzam 10.5% (101)

Oddanych głosów: 961

• 67
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rales: PC za ułamek ceny laptopa, albo konsola. Ewentualnie sama konsola. Całe życie siedziałem na PC, później konsola i laptop gamingowy. Od Października mam złożonego z używanych części PC [1650zł] o wydajności lapka chyba za 6k + mam jeszcze PS4 i Xboxa Series X. Uważam, że to idealne połączenie.
  • Odpowiedz
@rales: bierz laptopa gamingowego bo teraz wszystkie gry z konsoli wychodzą na kompa i spokojnie będziesz miał sprzęt na 6-7 lat do grania i na święta go sobie weźmiesz do rodziców jak masz opcje sobie tam pograć i w każdym pomieszczeniu w domu mozesz pograć. Mega polecam.

Ja to w ogóle oprócz laptopa mam jeszcze Steam Decka i jestem też turbo zadowolony.
  • Odpowiedz
@rales: Tak jak piszą @Foxing @Zielony34 kup PC, laptop jest dobry tylko wtedy, gdy faktycznie potrzebujesz gdzieś z nim jeździć itd. jeśli ma być przenoszony jedynie po domu, to bez sensu i PC jest znacznie lepszy bo poza tym, że podepniesz większy monitor o lepszej jakości obrazu od ekranu laptopa, podepniesz lepsze głośniki/ wzmacniacz, lepszą klawiaturę, to wyjdzie to taniej niż laptop i PC ma dużo większy potencjał
  • Odpowiedz
@rales: Ja sobie do laptopa wrzuciłem dysk HDD i postawiłem na nim Linuxa. Mam go teraz na wyjazdy. Tobie z obecnym laptopem polecam zrobić podobnie i zainwestować w PC + konsolę.
  • Odpowiedz
bierz laptopa gamingowego bo teraz wszystkie gry z konsoli wychodzą na kompa i spokojnie będziesz miał sprzęt na 6-7 lat do grania i na święta go sobie weźmiesz do rodziców jak masz opcje sobie tam pograć i w każdym pomieszczeniu w domu mozesz pograć. Mega polecam.

@Hmrogrz: Tylko wspomnij jak głośne jest 90% laptopów do grania, współlokatorka głupie simsy odpala a wentylatory słychać z kuchni xD Sam miałem ze 2-3
  • Odpowiedz
  • 3
Mimo, że jestem "komputerowcem" i mam dost silnego PC to najczęściej grywam na kanapie, na Nintendo Switch.... Mega wygodnie, a tytułów świetnych nie brakuje
  • Odpowiedz
  • 13
@rales trzeba chłopu rozumu rozeznać a nie na obce wody rzucać się jako gawiedź podpowiada.
Na sam najprzód zakupi chłop pada po taniości: albo nowy od Kitajca
https://a.aliexpress.com/_EwcYhZ2
Albo jaki najtańszy po Polanie jakimś.
Na drugie chłop zakupi gamepass ultimate na miesiąc za grosza niewiele.
Tam gierek wiele przez chmurę spróbuję, pierwiej do tv laptopa kablem HDMI połączywszy co by mieć odczucia jak z konsoli. Jak dobrze już rozumu zmiarkuje w
  • Odpowiedz