Macie jakieś sposoby na zrobienie zjadliwego twarogu? Chce sobie robić sam zamiast gotowych serków wiejskich bo mniej kalorii, mniej tłuszczu a więcej białka, niestety również mniej smaku. Wymieszalem twaróg półtłusty ze skyrem naturalnym i jest to lekko niezjadlwe, sol i szczypiorek nie polepsza jakoś bardzo sytuacji.
@niekompalityca: Łap przepis. Wylicz makro ile tam potrzebujesz twarogu + dodaj białka smaku jakiego lubisz + dodaj trochę wody - zblenduj wszystko Następnie rozpuszczamy 7g żelatyny w pol szklanki wrzątku, czekamy aż wystygnie i mieszamy wszystko. Wlewamy wszystko do pojemnika i lejemy sobie na to sos zero i odstawiamy na ok 2/3 godziny do lodówki aż zgęstnieje i finito.
@Razdwatrzy93: o #!$%@? opie, dziękuje za przepis ale raz ze ja nie używam białka bo i tak jestem głodny zazwyczaj xD dwa ze jak już wspomniałem średnio lubię na słodko a trzy jestem ekstremalnie leniwy, jedyne na co poświęcam więcej czasu w kuchni to robienie sosów do makaronu/ryżu na kilka dni xD
@niekompalityca: Czaje, spróbuj sobie kiedyś, to Ci zniszczy podniebienie, smakuje jak sernik, zamiast białka można zastąpić jakimś owocem i tez będzie spoko.
@kRpt: jem właśnie taka wersje i niezbyt to wchodzi a chleba nie dołożę bo to wersja śniadaniowa a z rana zazwyczaj wpycham wszystko na sile. Jeszcze później mi zabraknie kalorii żeby się napchać przed spaniem i wgl będzie kaplica bo nie zasnę głodny xD
@niekompalityca: moze jakis zly twarog kupujesz? ja np bardzo nie lubie takiego typowego w kostce, za to klinek w trojkatnym opakowaniu to sam moge zjesc
#dieta #mirkokoksy
Łap przepis.
Wylicz makro ile tam potrzebujesz twarogu
+ dodaj białka smaku jakiego lubisz + dodaj trochę wody
- zblenduj wszystko
Następnie rozpuszczamy 7g żelatyny w pol szklanki wrzątku, czekamy aż wystygnie i mieszamy wszystko.
Wlewamy wszystko do pojemnika i lejemy sobie na to sos zero i odstawiamy na ok 2/3 godziny do lodówki aż zgęstnieje i finito.
Ewentualnie dodaj słonecznik/dynie żeby podbić kcal
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora