Wpis z mikrobloga

W odpowiedzi na idiotyczne komentarze, że winnymi za wynik wyborów są wyborcy konfederacji odpowiadam: winni są debile, którzy głosowali na Trzaskowskiego w pierwszej turze. Większość głosowała na niego jak zwykle zakładając, że liczy się tylko PiS i PO, bo "ten trzeci" nie ma szans. W efekcie pozostał wybór między dżumą, a cholerą, jeden i drugi szedł w socjal i kiełbasy wyborcze i na "Trzaskowca" głosowano w większości dlatego, że to nie Duda. Pogratulować dojrzałości. Zresztą pisałem o tym już tutaj: https://www.wykop.pl/wpis/50396467/kazdy-kto-zaglosuje-na-trzaskowskiego-jest-takim-s/

i tutaj: https://www.wykop.pl/wpis/50673887/zachecam-do-nie-pojscia-na-wybory-i-nie-wybieranie/

Gdyby w drugiej turze był ktokolwiek inny niż Trzaskowski (i Biedroń) Duda pakowałby swoje rzeczy z pałacu. Ale nie, od 15 lat jest to samo, ludzie nie głosują na kandydatów najbliższych ich poglądom (inna sprawa, że sporo osób, w tym tych uważających się za inteligentnych nie ma pojęcia o programie wyborczym swojego kandydata i głosuje na twarz) głosują na PiS/PO w zależności od tego która partia bardziej (a właściwie mniej) im odpowiada. I tak w kółko.

Prawda jest też taka, że gospodarka, oprócz wyborców konfederacji, nikogo nie obchodzi, ważniejsze dla nich są kościół, LGBT, aborcja, czy to że PiS nie będzie rządził. Znam paru takich, którzy na każdych wyborach głosują na lewicę, nieważne, że to też socjaliści (jeszcze więksi niż PiS), ważne że Rydzykowi się dostanie, a na ulicach zrobi się pedalsko.

Nawet mi was nie żal, jesteście siebie warci.

#wybory #takaprawda #konfederacja #korwin #4konserwy #bekazlewactwa #gospodarka #redpill #polityka
Bethesda_sucks - W odpowiedzi na idiotyczne komentarze, że winnymi za wynik wyborów s...

źródło: comment_1594620685qDtbls7F6QgPoxQTGeNdDq.jpg

Pobierz
  • 96
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hoezzehst: Masz racje. Zawsze pojawia się jakiś kandydat tak jak piszesz „fałszywie antysystemowy istniejący dwa dni”, który kradnie głosy. Palikot, Kukiz, Nowoczesna, a teraz wygląda na to, że był to Hołownia.
  • Odpowiedz
@piwakk: po pierwsze nie. Po drugie fajnego chochoła sobie znalazłeś. Nie napisałem nic o Bosaku, on do drugiej tury nie miał szans wejść i tak.
  • Odpowiedz
gdyby nie Trzaskowski to by nawet nie było drugiej tury, przed wymianą Kidawy Duda miał 59% poparcia

@Hydrochloridum: Przed Trzaskowskim nie było jeszcze wielu afer z jego udziałem, a kampania się dopiero rozkręcała. 50% w pierwszej turze na pewno by nie uzyskał, co najwyżej głosy podzieliłyby się na więcej kandydatów. Jeśli chcesz mi powiedzieć, że którykolwiek wyborca Trzaskowskiego zagłosowałby na Dudę to nie mam pytań.
  • Odpowiedz
Uważasz, że wyborcy Trzaskowskiego nie poszliby na wybory lub zagłosowaliby na dudę?

@Fingal: "Uważasz, że wyborcy Trzaskowskiego nie poszliby na wybory lub zagłosowaliby na dudę? "

Daje przykład zgodnie z tym co napisałeś. Byłem wyborcą Trzaskowskiego i poszedłbym w drugiej turze głosować na Dudę, jeżeli jego kandydatem byłby Bosak.
  • Odpowiedz
Prawda jest też taka, że gospodarka, oprócz wyborców konfederacji, nikogo nie obchodzi, ważniejsze dla nich są kościół, LGBT,

@Bethesda_sucks: coooo xD przecież ich najbardziej d--a o lgbt piecze. Wolą poświęcić gospodarkę w zamian za wbicie szpili lgbt. To konserwatywni fanatycy
  • Odpowiedz
@piwakk: jeszcze raz powoli. Moje pytanie było odpowiedzią na stwierdzenie, że Duda wygrałby w pierwszej turze, gdyby Trzaskowski nie brał udziału w wyborach. Pytanie odnosiło się do pierwszej tury, nie do sytuacji Duda kontra ktokolwiek w drugiej turze.
  • Odpowiedz
@piwakk: więc zapytam jeszcze raz. Czy nie poszedłbyś głosować w pierwszej turze lub głosował na Dudę, gdyby Trzaskowskiego nie był kandydatem a byłaby kidawa albo w ogóle nie byłoby kandydata po (reszta zostaje taka sama)?
  • Odpowiedz
Każda partia kładzie nacisk na kwestie gospodarcze

@Papinianus: Błąd. Program każdej partii tylko musi zawierać jakieś założenia gospodarcze, ergo nie oznacza to od razu kładzenia na to nacisku. Niestety teraz najczęściej ciężar prowadzenia kampanii schodzi w kierunku światopoglądowym.

natomiast program konfederacji jest najmniej spójny i najbardziej oderwany od
  • Odpowiedz