Aktywne Wpisy
miku555 +498
Fenomenem jest dla mnie to, że praktycznie cała polska historia i kultura napisana jest z perspektywy bogatych elit.
Co oczywiście doprowadziło do ciekawego absurdu: współczesne społeczeństwo, które w zdecydowanej większości wywodzi się z chłopstwa, identyfikuje się obecnie z własnymi oprawcami i wyzyskiwaczami.
#antykapitalizm #historia #kultura #literatura #sztuka
Co oczywiście doprowadziło do ciekawego absurdu: współczesne społeczeństwo, które w zdecydowanej większości wywodzi się z chłopstwa, identyfikuje się obecnie z własnymi oprawcami i wyzyskiwaczami.
#antykapitalizm #historia #kultura #literatura #sztuka
WielkiNos +190
Chciałabym kiedyś zobaczyć jak taka juleczka odwala coś podobnego przed modlącymi się muzułmanami, ale nie zobaczę, bo bezrigczowe juleczki są odważne tylko przed cywilizowanymi i kulturalnymi polakami. Gdyby ją islamiści skopali po mordzie to by się nauczyła, że czyichś uczuć religijnych się w ten sposób nie obraża.
#bekaztwitterowychjulek #bekazlewactwa #p0lka
#bekaztwitterowychjulek #bekazlewactwa #p0lka
Jak zobaczyłem oprocentowanie proponowane przez banki na kotach oszczędnościowych to złapałem się za głowę. W związku z tym pytanie: co obecnie robić z kwotami rzędu 50 k PLN - w kwestii finansów jestem raczej laikiem więc zabawa w akcje i bitkojny odpada. Obligacje? Złoto? Wymiana na dolary? Bo nieruchomości sensownej za to nie kupię. Co więc zrobić aby przynajmniej wyrównać stratę spowodowaną inflacją? Dodam, że w grę wchodzą tylko rozwiązania niskiego ryzyka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Nie da się tak samo odpowiedzieć na Twoje pytanie, jeśli te 50k będziesz potrzebował za 3 miesiące a w innym wypadku za 15 lat.
Możesz ewentualnie rzucić okiem na platformy typu Mintos, ale mam wrażenie, że to lekko szemrane i lepiej nie wrzucać tam więcej niż 1/4 kasy.
Mirku, nic o mnie nie wiesz widzę :) a tak łatwo się ocenia :P