Wpis z mikrobloga

posiadam żarówkę z wifi jakąś chinską, sterować można nią za pomocą aplikacji Magic Home.
Nie mogę nic znaleźć w necie co pomogło by mi dodanie jej do Home Assistanta.
W samym Google Home widzę ją poprzez sparowanie Google Home z Magic Home.
Jest jakaś szansa, żebym ją też miał w Home Assistant?
#homeassistant #googlehome #inteligentnydom #smarthome
  • 24
  • Odpowiedz
@kkarol93 Google ja widzi bo Google znajdzie każde urządzenie na bt w pobliżu (może oprócz smartwatch). Na linku pokazuje że działa z Google asistantem ale to jednak chińczyk i nie brał bym tego za pewność.
Google home jest proste w obsłudze, jeśli ja widzi i dodało do pomieszczenia to powinno potem działać
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@cacum3: tak, straciłem nogi w wypadku. Coś jeszcze ignorancie? Fajną opcją jest możliwość automatyzacji w powiązaniu z innymi urządzenia IoT czy np. symulacja obecności domowników w trakcie pobytu poza domem.
  • Odpowiedz
@kkarol93 wizzy czy xiaomi wiem że działają z Googlem bez problemu, różne wishe i aliexpresy to już loteria, nawet jak na aukcji napiszą ze działa to jeśli nie to co zrobisz jak nic nie zrobisz
  • Odpowiedz
@ptasiek2: Przecież to łatwo złamać... Po co taka automatyzacja. Światło masz na pilota IR. (przełączniki). Do gniazdka wpinasz zegarowy włącznik. Po co wifi? Ludzie oszaleliście
  • Odpowiedz
Mam chińskie żarówki marki Utorch. Mogę nimi sterować głosem poprzez głośniki google. Nie tylko włącz, wyłącz, ale również głosowa zmiana koloru.
  • Odpowiedz