Aktywne Wpisy

stuparevic +1134

szuwarek +276
To pewnie dlatego że Polacy wstydzą się zgłaszać włamania.
Poza tym w Skandynawii definicja włamania jest inna. Tam każdy krok włamywacza w mieszkaniu/domu liczy się jako odrębne włamanie.
No i w Polsce jest taka bieda, że nie ma co kraść ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bekazlewactwa #emigracja #europa
Poza tym w Skandynawii definicja włamania jest inna. Tam każdy krok włamywacza w mieszkaniu/domu liczy się jako odrębne włamanie.
No i w Polsce jest taka bieda, że nie ma co kraść ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bekazlewactwa #emigracja #europa

Rzuciłem okiem na jakiś najbardziej podstawowy tuto i wydaje się ciekawe.
Warto poświęcić na to trochę czasu?
Jakiś ebook/tutorial/info jak zacząć?
1) Zacznij od codeschool (wygoogluj sobie hall pass, daje ci na 2 dni wstęp do kursów, ale jak będziesz sobie robił refy na 10minutes mail to zrobisz sobie 30 dni za free)
a) Zrób najpierw Try Ruby -> Ruby Bits 1 i 2 -> Rails for zombies -> CSS + SASS -> CoffieScript -> Rails for Zombies 2 -> Rails 4 ->
@xaxes: można podciągnąć to do wszystkiego jak się nie patrzy co może się stać :D
Co do zaczęcia od 3: jak chcesz to proszę bardzo, codeschool jest głównie żeby wyrobić dobre nawyki i podskillować refactoring. Dodatkowo jak masz zamiar przerabiać temat od 3 poczytaj sobie o SASS i CoffieScript.
Dokładnie. Najlepiej postawić sobie własny serwer i stamtąd serwować - doskonale wiesz co i dlaczego masz.
Nie mogłeś wrócić do poprzedniej wersji?
@Dyzajash: no, mi nie trzeba kompleksowo wszystkiego, bo nie zaczynam całkowicie od zera. Nie jest/będzie to pierwszy język programowania, który poznaję - kwestia szybkiej nauki składni i różnic. A html+css(czy tam sass) to już pierdoły :P
Ja nie ironizowałem - na serio pisałem :)
Chodziło mi rzecz jasna o serwer gemów. Jasne, przy małych stronach to przerost formy nad treścią. U mnie w pracy jak mamy kilkadziesiąt tysięcy linii kodu, kilka osobnych apek i kilkadziesiąt gemów to można ładnie schrzanić jak się nie uważa na wersje gemów.
@11mariom: akurat warto od razu poznać haml i sass'a żeby sobie ułatwić pracę. W sumie nic douczać się nie trzeba, kwestia przestawienia się na nową składnię.
@Ragnarokk: no dobra. To tak jak z awesomewm - co wersja np. 3.5→3.6 to się cfg zmienia na tyle, że stary bez dotykania nie ruszy. Dlatego wciąż siedzę na starej wersji :D
@Dyzajash: Nie musiałeś. Wystarczyło użyć https://github.com/rails/protected_attributes. Dodatkowo zamiast HAML wolę Slim, czystsze i na moje ładniejsze.
Co do slima: aż sprawdzę.