Wpis z mikrobloga

Szybkie pytanie, widzieliście w którymś sklepie mrożonego homara? Był jakiś czas temu w biedrze ale zapomniałem kupić... słyszałem że w lidlu też był ale nie wiem jak teraz. Chciałem spróbować w końcu jakiegoś skorupiaka
#rzeszow
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Geraltzkiwi: o tym też myślałem. Wiem że jest różnica, ale na szczęście mam skilla w gotowaniu ;) owoce morza robiłem nie raz i też jadłem w dobrych knajpach, myślę że sobie poradzę :)
  • Odpowiedz
@Rzepczak jakie jadles owoce morza jak napisales ze chcesz w koncu sprobowac jakiegos skorupiaka?
Nawet najlepszy kucharz nie zrobi cudow ze slabego produktu a te mrozonki w dyskontach sa marnej jakosci
  • Odpowiedz
@Geraltzkiwi: standardowe - krewetki, kalmary, ośmiornicę i małże. Doskonale rozumiem to o czym piszesz, ale lubię gotować i próbować nowe rzeczy. Żeby było śmieszniej krewetki najpierw robiłem sam kilka lat temu, a dopiero potem zjadłem w restauracji i wcale nie było aż tak tragicznie (cudownie też nie ;P)

Wracając do początku - pytałem gdzie kupię, a nie jak mam przyrządzić mrożonego homara żeby smakował tak jak w restauracji :D
  • Odpowiedz
@Rzepczak Jeszcze w tamtym tygodniu widziałam w Lidlu na podkarpackiej. Ale nie polecam, też mieliśmy ochotę spróbować i mamy skille w owocach morza. Niestety mięsa praktycznie wcale, ledwo dało sie smak spróbować, a pieprzenia się ze skorupa tyle że nie jest to warte. Jednym słowem rozczarowanie.
  • Odpowiedz