Aktywne Wpisy
iforgotmypass_ +19
Jakie jest wasze najdroższe "ups" w życiu? ja kiedyś wymieniając uszczelkę przy kolektorze dolotowym (saab 9-3) urwałem śrubę w głowicy. Potem złamał mi się wykrętak przy wykręcaniu. A potem to już się jeden wielki bajzel zrobił. Z racji tego, że i tak w planie było d-------e mocy, to zdecydowałem się na kupno nowej głowicy po regeneracji xD
#majsterkowanie #mechanikasamochodowa #mechanika może jeszcze #stolarstwo #
#majsterkowanie #mechanikasamochodowa #mechanika może jeszcze #stolarstwo #
Nuuul138282 +2
#hotelparadise całość story zodiak ary
Robił ktoś? Macie jakieś doświadczenia, którymi moglibyście się podzielić? Chciałbym jedną oś dłuższą co umożliwiłoby mi robienie kolb do karabinów.
#cnc #druk3d #majsterkowanie
1. osie zbyt wiotkie, pomijając precyzję to podczas obróbki czegokolwiek - wibracje zniszczą każdy frez
2. napędy na paskach = wibracje nie tylko "podskakiwanie góra dół" ale również wibracje na sprężynującym pasku, też niszczy frezy.
3. drukowanych elementów wiadro, rurki (węglowe?) drogie, a taniej prościej i solidniej byś zrobił (chcąc już tak wiotką
Miałem na myśli, że jak "co się da drukować" to nie z rurkami łączyć, tylko z v-slotami (bo takie 2040 wielokrotnie sztywniejsze niż rurka z bambusa) i rolki po vslotach.