Wpis z mikrobloga

@FotDK: Chyba żeby było w umowie napisane z tego co zrozumiałem a nie dzisiaj że na krzywy ryj pracodawca za pomocą maila rozporządza ile dni w miesiącu można zdalnie
@FotDK: W sumie bym musiał doczytać bo za dużo na ten temat nie wiem. Póki co w każdym korpo miałem 1-2 dni w tygodniu mogą być wolne ale jakbym napisał maila że się źle czuje i robię z domu, albo jak mowilem ze potrzebuję więcej dni bo coś tam to nikt nie robił problemu.
@Tommy__: "utrzymać przepisy pracy zdalnej by mogły z nich korzystać np kobiety w ciąży". U mnie w robocie jest możliwość pracy zdalnej nawet przez cały czas (wystarczy się ugadać z managerem). Kobiety też u nas są ale jak każda zachodziła w ciąże to odrazu L4 na 1,5 roku. Olewały pracę jak mogą mieć kasę i l4 ¯\_(ツ)_/¯
@Logan00: wygląda to jakby odgradzali jednych od drugich, ale czy jest prawdą, że jest to po prostu standard, bo widziałem raz wydarzenie z udziałem dudusia i teren był otoczony barierkami i pilnowany, a jak ktoś chciał wejść to musiał być sprawdzony