Aktywne Wpisy
Essapierds2007 +51
Ostatnio chodzę na siłownię o 10:00, robię dwugodzinny trening i powiem Wam, że to najlepsza pora na ćwiczenia. Nie wiem dlaczego ludzie się katują chodzeniem wieczorami czy o świcie. O 10:00 praktycznie nie ma ludzi, polecam wszystkim tę godzinę. Nie będziecie żałowali, podziękujecie później. Akurat 2h po śniadaniu i 2h przed obiadem. #mikrokoksy
thorgoth +217
Obejrzałem Łowców Skór, znakomity dokument od MAX (dawne HBO). Opowiada o procederze handlu informacjami o zgonach pacjentów przez załogi karetek pogotowia w Łodzi oraz o przypadkach gdy załoga karetki pomagała pacjentowi odejść z tego świata.
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
Mam apel do młodych użytkowników #wykop.
Zróbcie co w Waszej mocy.
To jest Wasz kraj, to Wy w nim spędzicie resztę swojego życia.
Za tydzień możecie zdecydować o tym, czy #pis dalej będzie robił co mu się rzewnie podoba, czy w reszcie konstytucja będzie miała strażnika.
To od Was zależy, czy Polska będzie dalej się izolować, szukać wszędzie wrogów i przykrywać to wszystko propagandą sukcesu serwowaną za grube miliardy przez #wiadomosci, czy będzie szukać na świecie partnerów i współpracy.
To w wybierzecie, czy Waszym kraju prokuratura ma ścigać przestępców czy lekarzy.
To od Wasze zaangażowanie zdecyduje o tym czy polskie firmy będą nacjonalizowane i doprowadzane do ruiny przez nieudolne zarządy chcące się podlizać Kaczyńskiemu, czy będą się rozwijać i podbijać światowe rynki.
Nie s---------e tego.
Nie wystarczy pójść i wrzucić swój głos. To jest żałosne minimum.
Zróbcie wszystko, żeby Wasi rodzice i dziadkowie zagłosowali tak jak Wy, bo za kilka lat to Wy będziecie ich utrzymywać. Za kilka z Waszych podatków będzie finansowane ich leczenie i emerytury.
Nie pozwólcie, żeby tabun zdesperowanych, nienawistnych bigotów urządził Wam Polskę po swojemu.
#polityka #wykop #wybory #wyboryprezydenckie2020
taguj #60groszyzawpis
@OsraneMajtyXD: niczego innego po wyborcach dudy się nie spodziewam...
Czy mogę Ci jakoś pomóc?
Dlatego nawet nie zwracam się do ludzi, którzy chcą głosować na Dudę, bo ich się nie da przekonać.
Zwracam się do młodych ludzi, chcą głosować na Trzaskowskiego, żeby przekonali swoich bliskich.
Na początek zagłosuj na #trzaskowski, potem zacznij pozytywnie myśleć o osobach niehetero... a później to już będzie z górki.
Polecam: https://wyborcza.pl/magazyn/7,124059,24700696,mlodzi-wypisali-sie-z-politycznej-wojny-starszych-maja.html