Aktywne Wpisy
Krs90 +96
#nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie
Polak, maj son.
Pamiętaj, tylko mieszkania w powiatowych za 10 000 zł za m2, albo w wojewódzkich od 15 000 zł za m2, tanio promocja zaraz nie będzie, ludzie już jadą i wykupują w pakietach po 10.
[HIT] Wybierz mądrze.
Polak, maj son.
Pamiętaj, tylko mieszkania w powiatowych za 10 000 zł za m2, albo w wojewódzkich od 15 000 zł za m2, tanio promocja zaraz nie będzie, ludzie już jadą i wykupują w pakietach po 10.
[HIT] Wybierz mądrze.
Kopytnik_1 +276
Mam w robocie takiego fanatyka i dyskusję zakończył jednym zdaniem: Bo ten p-----l jest chory i rodzina chce się nim opiekować to go Duda ułaskawił bo miał zakaz zbliżania się do tej rodziny a naruszył ten zakaz.
- nie znam kompletnie sprawy a chciałem się od niego czegoś dowiedzieć, niestety zaszczuty jest na maksa i często kończy się z nim rozmwowa o polityce po pierwszym zdaniu.
#bekazpisu #tvpis #duda #wybory #neuropa #4konserwy
Nie jestem fanatykiem PiS, wręcz przeciwnie, więc dziwnie się czuję broniąc tej sprawy, ale to jak zachowują się media mnie zwyczajnie niesmaczy i mam wrażenie, że może tylko wyrządzić szkodę ofiarom.
Zaznaczam, że swoje zdanie opieram tylko na informacjach, które są teraz dostępne-możliwe, że wypłynie coś, co zmieni obraz, ale na razie takich informacji nie ma.
Otóż
Wielokrotnie gwałcił i bił ale tylko raz był skazany, z prawnego punktu widzenia recydywistą nie jest ale czy to coś zmienia?
Dziecko bite i wykorzystywane seksualnie, penie psychika zryta, zresztą jest to w opinii pedagoga szkolnego. Ktoś z tak porytą psychiką może podjąć dobrą decyzję w tej sprawie? Słyszałeś o syndromie sztokholmskim?
Zmienia o tyle, że pozwala na ocenę szans powrotu do przestępstwa. Jeśli kogoś raz skazali i znów popełnia taki sam czyn, to znaczy, że podjęte wobec niego środki były bezskuteczne. Tu, z tego co wiemy, tak nie jest.
@Roxar123:
Jak dziewczynka miała siedem lat zaczął się znęcać, jak miała jedenaście zaczął gwałcić, i tak parę lat to się ciągnęło. Co najmniej 4-5. Jest szansa na poprawę?
No i wychodzi, że miałeś rację, najwyraźniej p-----c ekonomiczna. Konieczność zbadania tego aspektu była dla mnie tak oczywista, że miałem wątpliwość, czy aż tyle instytucji mogło to pominąć. No i niestety, mamy chorą sprawę i kompletne zaniedbanie ze strony organów państwa.
https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/prezydent-ulaskawil-pedofila-sedzia-sadu-rodzinnego-p-----c-ekonomiczna-wobec-ofiary/spk459s
@Roxar123:
Dziwi Cię to? Za PO było kiepsko ale z tendencją poprawy. Teraz to już jest coraz gorzej ( ͡° ʖ̯ ͡°)
W kontekście ułaskawienia dziwi. Nigdy nie ułaskawiono pedofila, wiadomo było, że taka sprawa będzie kontrowersyjna. Przychylne opinie sądów co do ułaskawienia nie są wcale częste, a tu wydały je aż dwa sądy i nie odfiltrował tego Ziobro. A w dodatku, Duda stosunkowo rzadko korzysta z prawa łaski.
Ostatnio rozmawiałem z prawnikiem. Podał mi cztery przykłady awansu w Pisowskiej prokuraturze i sądach. PiS bierze największe miernoty, takie które chcą się zemścić za lata bez awansu i daje im najważniejsze funkcje. Taki delikwent jest dozgonnie wdzięczy, zrobi wszystko co mu Ziobro każe. Dodatkowo w ramach zemsty za swoją mierność rozwala wszystko od środka.
Czemu Pis to robi, nie wiem ( ͡° ʖ̯ ͡°) Może