Wpis z mikrobloga

@Argonzz: Kwestia smaku to straszny rak, nie wiem skąd ona bierze przepisy, ale na pewno nie są jej. Robienie wg jej przepisów nigdy nie dało mi nawet średniego efektu, ewentualnie można skorzystać jako inspiracja do potrawy. A na pytania w komentarzach może co najwyżej odpowiedzieć na pytanie czy można parmezan zastąpić pecorino, ale jak zapytasz co zrobić jak beza wychodzi za rzadka, to już nie widzi :)

BBC Good Food polecam
  • Odpowiedz
@Argonzz: Opie, wywal te kukurydzę i cukier a zamiast tego daj na samym końcu, minutę przed zdjęciem z gazu, kawałek gorzkiej czekolady i razem z przyprawami troszkę mielonej kawy.

Do tego w trakcie pół łyżeczki octu jabłkowego jeśli robisz pikantniejsze, przy mniej ostrym nie ma sensu. I odrobinę limonki.

Podziękujesz gdy spróbujesz tak to zrobić.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Argonzz: wbrew pozorom polecam takie gotowe przyprawy (nie fixy jak te do spaghetti) do kupienia w sklepach (Niemcy here ale w Polsce też się da znaleźć ) dają dobrą bazę jeśli na początek nie czujemy się dobrze z przyprawami. Bardzo dobre danie, właściwie można to dodać do wszystkiego i zawsze smakuje na swój sposób insczej.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@nollo ja z kolei jestem w Nowej Zelandii i tu nie ma gotowych zestawów chyba że na dania indyjskie. Ale kumin, papryka wędzona, oregano to spokojnie. Muszę poszukać jeszcze.
  • Odpowiedz