Aktywne Wpisy
jakie macie swoje ulubione powiedzonka/zwroty, które mogą nie być już zbyt powszechnie używane, zwłaszcza w życiu codziennym ale was bawią albo po prostu je lubicie?
ja zacznę:
- ile to będzie na stare?
- to trzeba usiąść na spokojnie
ja zacznę:
- ile to będzie na stare?
- to trzeba usiąść na spokojnie
Ptaahu +144
przypomniało mi się jak ludzie podczas covidu p----------i w przyłbicach, ale mam beke z tego teraz XD
@JakovKarnic:
Komentarz usunięty przez autora
@Usunelem_Konto: To znaczy co? Przywracać pluralizm którego paradoksalnie za poprzedniej władzy było w TVP o wiele, wiele więcej niż teraz? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@joolekk: W teorii może i tak. W praktyce gdzieś między oddaniem urzędu przed Dudę a objęciem przez Trzaskowskiego PIS przegłosowałby ustawę, że sejm ma jednak 3 członków w KRRiT, a prezydent tylko 1.
No właśnie wystarczy sobie porównać dowolne materiały z tamtego i z tego okresu żeby wiedzieć że jeśli telewizję za PO nazywamy "upolitycznioną", to nie istnieje przymiotnik żeby określić poziom upolitycznienia dzisiejszego TVP.
@BezDobry: dalej nie rozumiem jaki
Tu sobie możecie poczytać kto odwołał Kurskiego wcześniej w tym roku: https://tvn24.pl/biznes/z-kraju/jacek-kurski-odwolany-ze-stanowiska-prezesa-tvp-ra1008104-4511064
A tu o Radzie Mediów Narodowych: