@trzy_czwarte: Coż ja z autopsji znam wersje o jakiej napisalem. Skoro ja jestem oslem to ty baranem. Co do Jackowa moze i tak, jednak uzylem slowa Jackowo nie tylko w kontekscie Chicago. Na szczescie pokolenie o ktorym ja pisze powoli zanika. Widze uderzylem w czuly punkt, jak to mowia uderz w stół a norzyce się odezwą.
Przecież o polakach z czikago to już nawet Testoviron się wypowiedział. Nie znają ani angielskiego, ani polskiego, a porozumiewają się chrząknięciami. ( ͡°͜ʖ͡°)
@Mamciewbupsku: trochę w tym prawdy jest, spotkałem na lotnisku w stanach kobietę po 50 która prosiła mnie żeby pomóc jej przebukować bilet bo nie zna angielskiego. Co drugie słowo to było k, poźniej wyszło ze w sumie rozumiała dużo ale nic
Katoameby, które w latach 80 #!$%@?ły z Podhala zrywać azbest za 5 dolarów i dla których obraz Polski zatrzymał się w 1981.
@Niczyporuk: Dlatego jeszcze długo będziecie przegrywać. Jak widzę taką nienawiść do drugiego człowieka, to chcę być od Ciebie jak najdalej. Także sposobem głosowania
@trzy_czwarte: Coż ja z autopsji znam wersje o jakiej napisalem. Skoro ja jestem oslem to ty baranem. Co do Jackowa moze i tak, jednak uzylem slowa Jackowo nie tylko w kontekscie Chicago. Na szczescie pokolenie o ktorym ja pisze powoli zanika. Widze uderzylem w czuly punkt, jak to mowia uderz w stół a norzyce się odezwą.
@lapserdaq: Twój tekst odnosił się jednak do grupy ludzi a nie wyszczególnionych osób. Uwierz
Ludzie, którzy nie potrafili w Polsce się ogarnąć i zorganizować, nie potrafili znaleźć dobrej, stałej pracy
@husky83: lol xDDD a co jeśli ci powiem, że są ludzie, którzy potrafili znależć dobrą pracę w polsce, ale wyjechali, bo ze swoimi umiejętnościami mogą zarabiać zagranicą więcej i mieć tam wyższy komfort życia (nie tylko dzięki zarobkom)?
@Niczyporuk: no, mnie to też dziwi i denerwuje. Jakbym od 40 lat mieszkał za granicą to głosowałbym w lokalnych wyborach, w kraju w którym mieszkam. Ci ludzie jedyne co w Polsce zrobili to się urodzili. Polski nie widzieli od dekad, większość życia spędzili na obczyźnie. Dlaczego mają nam wybierać władzę mieszkając 10 000 km dalej?
Obywatele Wielkiej Brytanii traca prawo glosu po 15 latach pobytu za granicą a Niemcy np.po 25.Takie minimum powinno obowiazywac obywateli polski też,sam jestem w UK od 16 i glosowac za was nie byłem.
Komentarz usunięty przez autora
@Mamciewbupsku: trochę w tym prawdy jest, spotkałem na lotnisku w stanach kobietę po 50 która prosiła mnie żeby pomóc jej przebukować bilet bo nie zna angielskiego. Co drugie słowo to było k, poźniej wyszło ze w sumie rozumiała dużo ale nic
@Niczyporuk: Dlatego jeszcze długo będziecie przegrywać. Jak widzę taką nienawiść do drugiego człowieka, to chcę być od Ciebie jak najdalej. Także sposobem głosowania
@lapserdaq: Twój tekst odnosił się jednak do grupy ludzi a nie wyszczególnionych osób. Uwierz
@husky83: lol xDDD a co jeśli ci powiem, że są ludzie, którzy potrafili znależć dobrą pracę w polsce, ale wyjechali, bo ze swoimi umiejętnościami mogą zarabiać zagranicą więcej i mieć tam wyższy komfort życia (nie tylko dzięki zarobkom)?
Jakbym od 40 lat mieszkał za granicą to głosowałbym w lokalnych wyborach, w kraju w którym mieszkam. Ci ludzie jedyne co w Polsce zrobili to się urodzili. Polski nie widzieli od dekad, większość życia spędzili na obczyźnie. Dlaczego mają nam wybierać władzę mieszkając 10 000 km dalej?