Aktywne Wpisy

Bez sensu zupełnie korci mnie żeby wrzucić swoje dojce na mirko. Powstrzymajcie mnie ( ͡° ʖ̯ ͡°)

annlupin +18
ej a jakom muzyczke słuchasz se
źródło: annlupin6654432
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: annlupin6654432
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Komentarz usunięty przez autora
@ConanLibrarian: A dlaczego mają być tajne? To co teraz się o--------a to jest jakiś kosmos. Urna z dziurą którą spokojnie można wsadzić kija ze szczypcami i wyciągać karty. Same karty to normalny papier bez żadnych znaków wodnych, bez niczego. Równie dobrze sam mogę sobie taki wydrukować na drukarce. A że nikt się indywidualnie nie podpisuje pod nimi to można całość podmienić i nikt nie będzie
@drzuo: A no choćby dlatego, że do tej pory są firmy i instytucje, gdzie jeśli wyda się, że pracownik zagłosował na "nieodpowiednią" partię czy kandydata, może spotkać się z różnego rodzaju nieprzyjemnościami. :)
Komentarz usunięty przez autora
Nie wspominając o tym, że z systemów wycieki się zdarzają, z przeróżnych powodów.
@Tytanowy_Lucjan:
to znaczy wybory (i referenda) mialy by byc tylko przez neta, czy rownolegle? Bo jak roznolegle, to pomysl, jaki bylby koszt tych twoich wymyslonych referendow raz w tygodniu czy
Polecam ten filmik,epiej się tego nie da wyjasnic:
https://youtu.be/w3_0x6oaDmI
Anonimowość i rozliczalność można zapewnić generując losową bazę tokenów, która byłaby deponowana notarialnie w kilku miejscach.
Ty logujesz się na epuap system przydziela ci ten losowy token i zaznacza w innej bazie, że już go pobrałeś, żebyś nie głosował drugi raz.
Na koniec
@ConanLibrarian: To banalnie proste do zrobienia. Nie czytałem pozostałych komentarzy, ale pewnie ktoś już wyjaśnił jak można to zrobić. Problemem jest zupełnie co innego.
@ryba_twojej_mieczty: Ufasz bankowości internetowej, czy tylko gotówką obracasz?