Wpis z mikrobloga

@blabusna666: Duda - Trzasko -> nie ma najmniejszego znaczenia, bo następnym celem są wybory 2023.
Jeden i drugi kandydat gwarantują kolejne lata nieudolności rządu i wysokiej jakości pożywkę dla konfederacji, żeby ich stale punktować i pokazywać, że 'król jest nagi'.
Już teraz widać w sondażach, że konfa to 3 siła na ten moment. Jeśli tak dalej pójdzie będą wchodzić do sejmu na 2 miejscu, a może i 1.

Tak więc nie
@blabusna666: Ja chyba nie zagłosuje, oddałem raz głos na Dude, bo Komorowski był chyba bardziej wiejskim prezydentem niż Wałęsa i niestety Dudek nie ma jaj, aby być samodzielny. Na Trzaskowskiego nigdy nie oddam głosu, sam fakt, że popiera i wspiera finansowo lewicowe ideologie, którymi się brzydzę odrzuca jego kandydature totalnie. Z resztą jego postulaty są totalnie nastawione na kobiety, bo przecież jest przystojniakiem, to wykorzysta naiwne babeczki, aby na niego oddały
@blabusna666: trochę nie jestem targetem pytania, bo jestem liberałem, ale przez to że nie ma w Polsce takiej partii to jestem zawieszony w próżni między KO i Konfederacją. Ani Duda, ani Trzaskowski nie odpowiadają moim poglądom ze względów gospodarczych. Jeżeli będzie II tura Duda - Trzaskowski to zagłosuję na Trzaskowskiego tylko ze względu aby był przeciwwagą dla większości PiS w sejmie.
Chyba że zdarzy się cud i wejdzie Hołownia do II