Wpis z mikrobloga

Mirki, dziś polecam:
Jagnięcym Wałkiem Kijek Pokryty
czyli Adana Kebab, z raitą z ogórka i pomidora, oraz ostry sos pomidorowy!

Jeśli chcecie zrobić kebab z mięsa mielonego, raczej polecam ten sposób.
Zero problemów z krojeniem zamrożonego na kość walca z mięsa, a smak co najmniej tak samo dobry.
Można to również pokroić i wrzucić w tortillę, czy pitę.
Uprzedzając pytania: TAK, można to wsadzić w bagietkę czosnkową i zapiec z serem.

Przepis w pierwszym komentarzu.

#gotujzwykopem #gotujzkreckiem #kebab #mirkoprzepisypl
paramyksowiroza - Mirki, dziś polecam:
Jagnięcym Wałkiem Kijek Pokryty
czyli Adana ...

źródło: comment_1593058644ag6hXbWkpE5GfYbAXMGYgt.jpg

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
Najlepiej zacząć od raity, bo najlepsza jest dobrze schłodzona w lodówce:
- opakowanie 200g jogurtu greckiego
- 1 pomidor
- 1 ogórek
- łyżeczka zmielonych (lub zmiażdżonych) nasion kolendry
- kilka listków mięty
  • Odpowiedz