Wpis z mikrobloga

Co tam u was dzisiaj?
U mnie wjechał Lalique Hommage a L'homme. W cieplejszej aurze otwarcie bardzo przyjemnie zdominowała bergamotka. Zobaczymy jak rozwinie się dalej.
#perfumy #sotd
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Lalique Hommage a L'homme

@brrrum: Nie ma lepszego zapachu jeśli weźmiemy pod uwagę stosunek jakości do ceny. Do tego to jeden z lepszych syntetycznych oudów, jeden z niewielu syntetycznych oudów jakie jestem w stanie znieść

• Odpowiedz
@kyloe: przygodę z perfumami zacząłem od hommage. Bardzo fajny zapach. Nie mogę od żałować ze wycofali voyager.
Sel de Vetiver też uwielbiam. Chyba najciekawsza wetywerie jaka wąchałem do tej pory. Najciekawsza i noszalana

• Odpowiedz
@speekie1989: Są inne, imo bliższy Baccaratowi jest Sensual Instinct, jeżeli to Cię interesuje. W porównaniu do Montale to Mancera jest bardziej waniliowa w środkowej fazie, momentami przykrywa resztę nut. Bardzo podoba mi się w pierwszych godzinach, gdzie tak jak wyżej wspominałem, wyczuwałem gumę balonową i watę cukrową. U Kurkdjiana nie wybrzmiewały te nuty tak wyraźnie, wręcz bardziej zwracałbym się w przypisywaniu mu nut aptecznych.
  • Odpowiedz
@FELIX90: Dziwna sprawa, bo przeglądam #sotd i widzę, że mnie wołałeś, a nadal nie mam powiadomienia.

Nie wiem, jest taki specyficzny zapach pochodzący CHYBA od jaśminu, ale nie mam dużo doświadczenia z tą nutą. Raczej wyodrębniam ją na zasadzie eliminacji, bo resztę bardzo dobrze znam. Ten jaśmin i wanilia mocno się ze sobą kleją. Wcześniej zanim wanilia wszystko przykryje czułem też szafran. Reszta mi się zlepia w całość.
  • Odpowiedz
@speekie1989: sensual słodszy, bardziej intensywny, tak jakby mocniej skoncentrowany. Dla mnie bez porównania lepszy jest sensual niż instant. Mało tego. Sensual Instinct odpowiada mi bardziej niż Baccarat
  • Odpowiedz
Co do different company znasz może oud shamash? Kusi mnie blind Buy :|

@brrrum: Nie znam ale czaję się nie niego od dobrych kilku miesięcy z tym że w ciemno bym go nie brał bo jest dość drogi, z kolei porównania do Al Oudh l'Artisan Parfumeur to dość korzystna rekomendacja

Z vetiverów polecam Nishane Sultan Vetiver i Lab. Olfattivo Vetyverso, ten drugi niedawno poznałem i bardzo na plus mnie zaskoczył
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@futrzakos: właściwie napisałeś dokładnie to co uważam xD mięta za krótko, potem amenowa słodycz, trochę przypomina zapachem Ultra Zesta, ale jest mniej cytrusowy (i słabszy). Jeśli jakimś cudem znowu spadnie poniżej 2 stów to pewnie kupię
  • Odpowiedz
@brrrum: Dzisiaj Davidoff Zino. Kupiłem jakoś na początku roku , chyba w styczniu a może i w lutym dwa flakony 125ml w Notino stacjonarnym. Jeden flakon chyba 79zł to tanio jak barszcz. Kompozycja idealna tytoniowo kwiatowa , trochę jakby kremowa. Ale on chyba był wycofany , a potem na nowo wznowiony , bo do dziś pamiętam , że około 2013 trwałość i projekcja była zdecydowanie lepsza. No co tu dużo
  • Odpowiedz