Wpis z mikrobloga

europejski dindu nuffin: ja do łóżka nikomu nie zaglądam, niech se żyją jak chcą ale niech mi nie narzucają swojego światopoglądu.

też ten sam europejski dindu nuffin: NIEEEE NIE BĘDZIE MI ŻADNA IDEOLOGIA LTGPT BRAŁA ŚLUBÓW W MOIM KRAJU, NIE DOPÓKI JA MAM COŚ DO POWIEDZENIA

#bekazprawakow #bekazpisu #bekazkonfederacji #neuropa #lgbt #polska
Pobierz Raisei-chan - europejski dindu nuffin: ja do łóżka nikomu nie zaglądam, niech se żyją...
źródło: comment_15928869392hydbeBLNuqdkASRUkyh7a.jpg
  • 26
@Never_let_me_go: zadajesz niewłaściwe pytanie.

Większość spoleczeństwa, w tym ja nie miałaby nic przeciwko takim ślubom czy odpowiednio skonstruowanym prawnie związkom partnerskim.

Problem leży w szeroko pojętym progresywiźmie. Na Zachodzie LGBT otrzymało pełną paletę praw, czy temat się tam skończył? Wszyscy są zadowoleni?

A skądże. "Walka o równość" trwa w najlepsze, i w dobrze pojętym interesie pewnych grup społecznych jest to, by trwała zawsze.
@Raisei-chan: ostatnio na przykład arcyważna kwestia tego, czy i jakiemu transowi wolno do kibelka swojej obecnej płci. To akurat w kwestii lgbt. A innych płaszczyzn progresywistycznej walki o równość są dziesiątki, od rozmaitych parytetów po ściąganie uchodźców i white guilt. Wystarczy poczytać sobie reddita albo inne sztuczne fiołki. Co tydzień jest o co walczyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)