Wpis z mikrobloga

Pytanie techniczne :) Windows 7, od zawsze na oryginalnym kluczu z naklejki umieszczonej pod lapkiem. Od 3 dni okienko, żeby wpisać ponownie kod aktywacyjny (?), zlewałem ciepłym moczem. Dzisiaj wywaliło moją tapetę na czarne tło z napisem w prawym dolnym rogu "ta kopia systemu Windows nie jest oryginalna". WTF?!
Tak, wiem, jest Win10 ale nie jestem jakoś do niego przekonany... "robisz coś? o, szkoda,,,, BO JEST AKTUALIZACJA I CH*J" :P (aktualizacje są spoko ale wolę sam decydować o czasie ich instalacji) no i to odejście od klasycznego układu... No nie wiem, może i bym się przekonał, na razie chciałbym się dowiedzieć co się u mnie odjaniepawliło.
#windows #windows7 #informatyka
  • 11
Już tak na szczęście nie jest od miesięcy, możesz się przesiadać

@Machado: szczerze to wątpię. Taką gadkę często słyszałem. Ile razy bym nie wracał to to samo. I jeszcze ci te gówno gry instaluje przy każdym update jak candy crush i inne gówno crush z reklamami xDDD
@Kryspin013: Właśnie takich wrzucanych na siłę śmieci nie lubię...

@elf_pszeniczny: Nie zmieniałem nic, dodatkowo jako ciekawostka: jestem po systemowym naprawianiu błędów... Chciałem wpisać klucz i wywaliło mi blue screen... nie bardzo chciał się po tym odpalić, wypiąłem zasilanie na chwilę (lecę z sieci, bez baterii) i po ponownym już udanym starcie system zaproponował próbę naprawy i przywrócenia systemu... be my guest... i teraz uwaga- system uruchomił się normalnie, z moją
Już tak na szczęście nie jest od miesięcy, możesz się przesiadać

@elf_pszeniczny: no niekoniecznie. U mnie cwaniak sprawdza kiedy jestem nieaktywny na kompie i często jest tak, że jak kończę pracę o 17, zostawię wszystko otwarte, wracając pół godziny później już update jest zainstalowany a komp jest po restarcie. Można ewentualnie je odłożyć na maksymalnie 35 dni w przód.