Wpis z mikrobloga

@Man_of_Gx: I tak mialem taki plan sprawdzic czy jakos moj organizm sie zmieni. Z wiekiem coraz gorzej reaguje (mam na mysli dzien nastepny albo dwa) na alko. Chyba swoje wypilem.
@Nordri: Moja miala chcice ostatni tydzien albo dwa na ryby rozne z Seko. XD
@Mr--A-Veed: No ona robila
  • Odpowiedz
  • 3
@Hubby
Gratuluję :) ja w lutym zrobiłam z 8 testów, wszystkie mocno pozytywne ale dalej miałam wątpliwości aż nie poszłam do ginekologa i nie zobaczyłam małej kuleczki :) nie wiem czy o tym wiecie, ja nie wiedziałam, ale jak kobita będzie zapisywać się do ginekologa to niech powie od razu że jest w ciąży. Dostanie na NFZ bardzo szybki termin, radzilabym zaczekać do minimum 6 tygodnia ciąży, niech zacznie brać kwas foliowy
  • Odpowiedz
@hellyea: Spoznial jej sie okres juz z 3 tygodnie. Generalnie prowadzimy normalne zycie lozkowe, spontan i tyle ale ona czesto, gesto cos tam sobie wyliczala i ostatnio jakies 7-8 tygodni temu mnie "terroryzowala" 3 razy dziennie na "robote" XD
Pozniej juz tam normalnie spontany i nie przykladalismy uwagi do jajeczkowan itd. No i teraz brak okresu juz ponad 3 tygodnie po tym czasie jak powinien byc, dziwne nudnosci i odrzucenie od
  • Odpowiedz
@Hubby: to gratulacje :) ja jednak pytam z przeciwnych pobódek- organizm mi ostatnio świruje (ale rzucałam też palenie) i zaczęłam się bać, że to może ciąża, której bardzo bym nie chciała. Chciałabym szybko ją wykluczyć i mieć spokojną głowę- wiem jednak, że z reguły testy robi się pierwszego dnia spodziewanego okresu (trochę czekania), ale są podobno jakieś czułe, które z dużą dokładnością mogą się sprawdzić też zrobione w innym czasie :)
  • Odpowiedz
  • 1
Też mi taką blada kreska wychodzila. Jak jest taka to jest wcześniej niż 7-8 tydzień jak miała nieregularne okresy to niech nie liczy od okresu tylko zrobi beta HCG no i do lekarza, tylko nie dać się nastraszyć lekarzowi. I pilnować żeby lekarz nie wyliczał daty porodu z okresu tylko z USG niech wyliczy. (Przy nieregularnych okresach to może być nawet trzy tygodnie różnicy).
  • Odpowiedz