Wpis z mikrobloga

@Drakii: Wiesz skąd się wziął ten napis na koszulce? Wyjaśnie Ci - często ludzie chodzą i pieprzą ile to niepełnosprawni nie dostają pieniędzy, że dobrze żyją ze swojej niepełnosprawności - i nie są to wymyślone słowa, a realnie słyszałem kilka razy w życiu takie teksty. Jeżeli komukolwiek należy się pomoc socjalna od państwa to są to dwie grupy - niepełnosprawni i seniorzy - Ci, którzy potrzebują naprawdę tego wsparcia, Ci
  • Odpowiedz
Tak

@Drakii: Czyli jeśli masz pecha i rodzisz się z porażeniem mózgowym, lub na skutek raka tracisz wzrok, to idziesz pod most lub eutanazja?
O ile lat chcesz nas cofnąć 100-200?
  • Odpowiedz
@mayek: są badania prenatalne i jak twoi rodzice stwierdzają, że chcą sobie hodować warzywa na chacie bo ich stać to sobie rodzą dziecko. reszta powinna wybrać aborcję.
Jak jesteś dorosły to wykupujesz sobie ubezpieczenie NNW i masz w dupie opiekę od państwa. a jak sobie nie umiesz takich rzeczy ogarnąć to faktycznie most albo eutanazja.
  • Odpowiedz
@Drakii: @WhiskeyIHaze: Ile Wy macie lat? Ponad dwadzieścia? Nie sądzę.
Idąc Waszym tokiem rozumowania, szkolnictwo też powinno być płatne od najniższego poziomu. Albo Waszych starych stać żeby posłać Was do podstawówki, albo jako analfabeci kopiecie rowy.
Korzystaliście z bezpłatnej szkoły wykopowi hipokryci?
  • Odpowiedz
@mayek: bezpłatnie to możesz w mordę dostać w poznaniu jak masz szalik legi czy coś takiego.
Szkoły jak i te wszystkie datki i socjal nie są za darmo. moi rodzice, tak jak i ja płacą za to w podatkach. jak uważasz, że szkoła w pl jest darmowa to ty masz tutaj mniej niż 20lat. ja jestem za państwem minimalnym. powinni utrzymywać służby mundurowe, obronność, dyplomację i takie tam. szkoły darmowe
  • Odpowiedz
@mayek: Z korwinizmem się nie dyskutuje, w niegi się wierzy. Zrzucanie ze skały ludzi z ułomnościami jest passe, lepiej ich zostawić i niech wegetują.
  • Odpowiedz
@WhiskeyIHaze: > są badania prenatalne i jak twoi rodzice stwierdzają, że chcą sobie hodować warzywa na chacie bo ich stać to sobie rodzą dziecko. reszta powinna wybrać aborcję.

Jesteś k---a świetnym teoretykiem. U mnie badania wyszły prawidłowo, w skali Apgar miałem najwyższe noty. Choroba ujawniła się przed 3 rokiem życia. I co teraz? Eutanazja? Badania genetyczne, które pozwalają na diagnostykę mojej grupy chorobowej są dostępne dopiero od kilku lat (ja
  • Odpowiedz
@EmANDeM: ok.tobie część z tego zrefundują. Mi wpadnie paradontoza zęby wypadną i sam muszę wyłożyć 20k na naprawę. Czemu to refundujemy, tego nie? nie refundujmy nic.
Czemu rolnikowi, który od 5lat ma problemy z szuszą albo znów urodzajem państwo dokłada bo się nie ubezpieczył a mi nie oddadzą grosza za to, że nie pomyślałem i wtopiłem 100k w zły biznes?
Czemu jak bym chciał iść do tej niebezpiecznej pracy (bo
  • Odpowiedz
@WhiskeyIHaze: Co 5 lat dostajesz na nfz proteze, także ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co do rolnika - pełna zgoda i to jest patologia z którą należy walczyć, tak samo górnicy (choć w samym górnictwie myślę, że możnaby naprawdę mocno zredukować koszty eliminując znaczną część "góry"). Tak samo 500+, 300+ - ludzi, którzy mogą iść normalnie do pracy żeby zaspokoić podstawowe potrzeby (zamiast tego jakaś część społeczeństwa
  • Odpowiedz