Aktywne Wpisy
W całym 2022 roku urodziło się w Polsce 298,6 tysięcy dzieci, w analogicznym okresie w latach 2010-2011 zsumowane urodzenia z 12 miesięcy były większe o 100 tys. (398,2 tys.).
Czy jest jakiś sposób aby przynajmniej zastopować ten dramatyczny trend?
Natknąłem się na artykuł który wskazuje, że roczne utrzymanie dziecka, w pierwszych latach życia kosztuje 10-30k ( w tym droższym wariancie zapewne wchodzi w grę prywatny żłobek)
Dodatkowo zazwyczaj pojawienia się dziecka kosztuje
Czy jest jakiś sposób aby przynajmniej zastopować ten dramatyczny trend?
Natknąłem się na artykuł który wskazuje, że roczne utrzymanie dziecka, w pierwszych latach życia kosztuje 10-30k ( w tym droższym wariancie zapewne wchodzi w grę prywatny żłobek)
Dodatkowo zazwyczaj pojawienia się dziecka kosztuje
BezDobry +763
ASUS:
Mimo że Pana(-) opinia nie spełniła wszystkich naszych wytycznych, nasz personel zapoznał się z nią i docenia Pana(-1) wklad. Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią i mamy nadzieję, że następnym razem będziemy mogli ja opublikować!
Jeszcze raz dziękujemy, ASUS
#pcmasterrace #komputery #heheszki #obslugaklienta
Mimo że Pana(-) opinia nie spełniła wszystkich naszych wytycznych, nasz personel zapoznał się z nią i docenia Pana(-1) wklad. Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią i mamy nadzieję, że następnym razem będziemy mogli ja opublikować!
Jeszcze raz dziękujemy, ASUS
#pcmasterrace #komputery #heheszki #obslugaklienta
Bo Krzysztof wolnościowiec™ Bosak powiedział wczoraj że jak będzie prezydentem to zakaże finansowania organizacji LGBT z zagranicy. Więc mam pytanie, a w sumie kilka:
1. Czy Krzysiu wie jakie są kompetencje prezydenta i że to nie leży w jego kompetencjach? Wiem, inicjatywa ustawodawcza, ale przecież Krzysiu musi sobie zdawać sprawę że tego nikt nie przegłosuje, nawet PiS.
2. Czy Krzysiu zdelegalizuje tylko finansowanie organizacji związanych z LGBT, czy ogólnie finansowanie organizacji pozarządowych?
3. Jeśli wszystkich organizacji, to co na to żona Krzysia, członkini Ordo Iuris o którym nie można mówić że to finansowani przez Kreml fundamentaliści?
4. Czy Krzysio zdaje sobie sprawę w jakiej pozycji w UE i ogólnie na forum międzynarodowym stawiają Polskę takie zakazy i jakie mogą się z tym wiązać reperkusje?
5. Czy zakazywanie ludziom inwestowania w kraju to działanie wolnorynkowe™?
6. Czy Krzysiu wie jak działają korporacje i międzynarodowe firmy i rozumie że takie prawo można i tak obejść w 3 minuty zakładając filię firmy w Polsce i w ten sposób finansować co się chce. Chyba że w ogóle zakażemy finansowania niewygodnych organizacji?
Liczę na odpowiedź i wspaniałe fikołki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bekazprawakow #bekaznarodowcow #neuropa #4konserwy #lgbt #debata #polityka
@Kozajsza: Reperkusje xd? Od Unii? Xd?
@Kozajsza
@Kjedne: A zawłaszczenie sądów jest legalne? Kogoś jeszcze obchodzą jakieś przepisy unijne? Zresztą, a co jeśli po prostu wprowadzi się limit wpłaty i tylko dla osób fizycznych? Unia to bierna wspólnota.
Unia to przede wszystkim organizacja integracji gospodarczej. Dlatego da się w ramach niej tolerować Orbanow.
Natomiast uderzenie w swobodę przepływu kapitału jest uderzeniem w podstawy UE i z tego względu Wspólnota nie zaakceptowała żadnych ustęp w stosunku do 4 swobód których żądał Cameron bo byłoby to zaprzeczeniem podstaw tej organizacji.
No i z tym zawlaszczeniem sądów jest taki problem że nie jest oczywiste że sądy są kompetencją UE i w
@Kjedne: No Orban też był EPP, dla mnie sądy są ściśle związane z integracją gospodarczą, tuzy intelektu z epp do 2020 roku chyba miały inne zdanie.
@Kjedne: Ja już
@Kjedne: w mumii jest taka swoboda przepływu kapitału jak na niemieckim ryku medialnym( ͡° ͜ʖ ͡°)
Prawda jest taka że nikomu nie przyszło do głowy to co się wydarzyło, więc UE była bezbronna. Co skądinąd jest argumentem za tym że Zachód w relacjach ze wschodnią Europą musi stosować inne narzędzia niż partnerstwo zwłaszcza że przykład relacji PiS - Trump może być w tym zakresie zachęcający.
Plus ani nowe
Orban wykopał uniwersytet członka mojego plemienia, i co? I Merkel( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
@Belczanin: Powiedział Korwin 20 lat temu. I 15. I 10. I dalej się nie rozpadła.
Właśnie dlatego pracują nad największym planem pomocowym dla Europy od czasu Planu Marshalla.
@Belczanin: xd
Gdyby Polska i Węgry opuściły unię to jej największe problemy zostałyby zażegnane, ale to nie jest w interesie ani Polski ani Węgier, no chyba że potrafisz to jakoś uzasadnić ale nikt kto tak twierdzi kogo słuchałem nie potrafił( ͡° ͜ʖ ͡°)