Wpis z mikrobloga

#wattpad To taka piękna idea, niestety zdruzgotana przez brak rygorystycznych ograniczeń wiekowych. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Trochę mi przykro jak na to patrzę, niedawno dowiedziałem się o istnieniu tego portalu i wydawało mi się, że to zajebiste miejsce, żeby coś opublikować albo poczytać. Wszystkie kategorię to jeden wielki ściek, z nadzieją sprawdzałem kryminały, horrory, literatury faktu i komedie, mając nadzieję, że tam śluzary i dwunastolatki nie dotarły, niestety okazuje się, że Zayn Malik może być również mordercą, horrory najlepiej pisać na bazie najbardziej przeruchanych i mainstreamowych creepypast, literatura faktu zdominowana przez recenzje anime, a kategoria szumnie nazwana "humor" to w znakomitej większości po prostu ... memy na temat jakichś kpopowych zespołów - podziwiam zawziętość, nawet nie trzeba postować grafomańskich wysrywów, żeby obrzydzić ten portal. Po c--j się w ogóle z memami w--------ć na taki portal? Po co?
Wiem, że ta strona jest dla wszystkich i jako polskojęzyczne osobniki, na współpracę Netflix, HBO, RTV, AGD raczej nie mamy co liczyć, ale mam ból d--y jak c--j, nie wróżę sobie kariery pisarskiej, ale po prostu liczyłem na fajną stronkę z przystępnymi opowieściami. W najczarniejszym scenariuszu nie spodziewałbym się, że Wattpad prezentuje tak druzgocąco niski poziom, abstrahując od grafomaństwa, memy w topce kategorii? Ja p------e.
Jakieś alternatywy?

#czytajzwykopem #piszzwykopem #zalesie
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RatedR:

Wattpad jest obecnie najpopularniejszy, co niesie ze sobą wady (dużo kiepskich tekstów) i zalety (łatwo o czytelnika).

Z takich alternatyw to Blogspot/WordPress, ale one są często gęsto martwe, AO3, ale to tylko fanfiction, Sweek też jest mało popularny. Fantastyka.pl i podobne strony to z kolei dość hermetyczne środowiska.
  • Odpowiedz