#gownowpis #zalesie z cyklu: "Zrobił zakupy w biedrze i jak zwykle zdziwiony, że został wydymany na sucho" ( ͡°͜ʖ͡°)
NIE POLECAM mięsa na steki z Biedronki, wyprodukowanego przez Zakład Przemysłu Mięsnego BIERNACKI Sp. z o.o., które to właśnie jest na promocji. 3 z 4 tacek z datami ważności za 4-5 dni po otwarciu rozpostarło wokół przepiękny zapach zgnilizny.
Czy to wina producenta, że nie potrafi zrobić tacek? Dystrybutora? A może wina konkretnego sklepu, że zastosował dobrze znane biedronkowe praktyki pod tytułem "niech paleta z mięsem postoi pół dnia w cieple, bo nie ma teraz czasu jej rozładować"? Nie wiem, ala sobie tutaj nie mam niczego do zarzucenia w kwestii utrzymania łańcucha chłodniczego.
Pic rel, to tacki, o które chodzi, bo moje od razu trafiły do śmietnika (może jakbym kupił je mniej niż 15 minut temu, to bym zareklamował, ale kupiłem wczoraj, więc nawet by mi się nie chciało iść tam i dawać robić z siebie winnego tej sytuacji, a niestety nie umiem odpysknąć).
@qqqruqq @ZielonkaUno No to i tak nienajgorzej, wrzucałem kiedyś na wykopa zdjęcie mięsa z biedry które było przeterminowane 3 dni i całe zielone. Reakcja była "zdarza się" Niestety taka jest mentalność Polaków, że nic nie robią to takie praktyki będą.
@prostymysliciel: mnie najbardziej śmieszyło jak jakiś mirek wystawił zdjęcie piersi kurczaka z jakimś "guzem", specjaliści pisali, że "odkroić i można normalnie jeść." ( ͡°͜ʖ͡°)
@qqqruqq: Nie będę dochodził co było nie tak ale może ktoś w Biedronce dał ciała i nie trzymali ich w lodówce. Ewentualnie ?(ale przy takiej ilości to mało prawdopodobne) ktoś wziął je z lodówki i zamiast kupić schował je gdzieś a pracownik zamiast zutylizować wstawił je z powrotem do lodówki.
NIE POLECAM mięsa na steki z Biedronki, wyprodukowanego przez Zakład Przemysłu Mięsnego BIERNACKI Sp. z o.o., które to właśnie jest na promocji. 3 z 4 tacek z datami ważności za 4-5 dni po otwarciu rozpostarło wokół przepiękny zapach zgnilizny.
Czy to wina producenta, że nie potrafi zrobić tacek? Dystrybutora? A może wina konkretnego sklepu, że zastosował dobrze znane biedronkowe praktyki pod tytułem "niech paleta z mięsem postoi pół dnia w cieple, bo nie ma teraz czasu jej rozładować"? Nie wiem, ala sobie tutaj nie mam niczego do zarzucenia w kwestii utrzymania łańcucha chłodniczego.
Pic rel, to tacki, o które chodzi, bo moje od razu trafiły do śmietnika (może jakbym kupił je mniej niż 15 minut temu, to bym zareklamował, ale kupiłem wczoraj, więc nawet by mi się nie chciało iść tam i dawać robić z siebie winnego tej sytuacji, a niestety nie umiem odpysknąć).
( ͡° ʖ̯ ͡°)
#biedronka #januszebiznesu
@ZielonkaUno
No to i tak nienajgorzej, wrzucałem kiedyś na wykopa zdjęcie mięsa z biedry które było przeterminowane 3 dni i całe zielone.
Reakcja była "zdarza się"
Niestety taka jest mentalność Polaków, że nic nie robią to takie praktyki będą.
no ale przynajmniej było przeterminowane ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@prostymysliciel: Polaków w piekielnym kotle pilnować nie trzeba ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co? (ಠ‸ಠ)