Aktywne Wpisy
SGTIHALIT +1394
1/x
Oskar Szafranowicz realizując strategie partii PiS zaszczuł ofiarę pedofila razem z innymi propagandzistami.
#codziennyszafran #polityka
Oskar Szafranowicz realizując strategie partii PiS zaszczuł ofiarę pedofila razem z innymi propagandzistami.
#codziennyszafran #polityka
buchowo +136
#motoryzacja #polskiedrogi
Ostatnio jeżdżąc autem po Europie i wracając do Polski nasunęły mi się pewne wnioski:
- autostrady w Polsce w praktyce są drogami bez limitów prędkości, nie jeżdżę jakoś bardzo często, ale nigdy nie widziałem na nich drogówki, aut z wideorejestratorami, fotoradarów czy odcinkowych pomiarów prędkości (na całej A1 nic takiego nie ma)
- Polacy jeżdżą gorzej od Włochów a wydawało mi się to trudne do przeskoczenia
- w Austrii i
Ostatnio jeżdżąc autem po Europie i wracając do Polski nasunęły mi się pewne wnioski:
- autostrady w Polsce w praktyce są drogami bez limitów prędkości, nie jeżdżę jakoś bardzo często, ale nigdy nie widziałem na nich drogówki, aut z wideorejestratorami, fotoradarów czy odcinkowych pomiarów prędkości (na całej A1 nic takiego nie ma)
- Polacy jeżdżą gorzej od Włochów a wydawało mi się to trudne do przeskoczenia
- w Austrii i
#dziendobry #austria
To zdjęcie z teraz. Te światełka to właśnie miasto.
@ragnar-lodbrok-1992 tak. W listopadzie się przeprowadziłem.
Komentarz usunięty przez autora
@Argonzz: Duzo tam pracy dla IT? Programista front/back znajdzie tam fuche? Duze wymagania czy troche latwiej jak w Australii/USA?
https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/apply-for-a-visa/about-visa/talent-accredited-employers-work-to-residence-visa
@Podprogowiec noc jest. Daj panie spokój :)
@arctic6: Do NZ jest chyba latwiej. Australia ma chyba najbardziej rygorystyczne prawo imigracyjne na swiecie
@loczyn
Do NZ jest łatwiej i taniej.
Żeby złożyć wniosek do Australii wyszło na moją rodzinę 40.000pln. Do NZ wychodzi jakieś 5.000 wszystkich opłat.
Jest łatwiej bo nie trzeba punktów zbierać za szkołę, język tylko dostajesz robotę i wio.
PRO Tip: po 2 latach w NZ dostaniesz wizę rezydenta z którą możesz jechać pracować w Australii. Koszta to wtedy jakieś 200$ AUD.
Poza tym w Australii jest latem 48 stopni Celsjusza
Jak wygląda tam rynek dla testerów. Bardziej lead, czy jakieś automaty?