Aktywne Wpisy
![whitepiranha](https://wykop.pl/cdn/c3397992/whitepiranha_w5SnizzDX1,q60.jpg)
whitepiranha +50
Czym jest ten dziwny obiekt na niebie lecąy na zachod? #podkarpackie
![whitepiranha - Czym jest ten dziwny obiekt na niebie lecąy na zachod? #podkarpackie](https://wykop.pl/cdn/c3201142/281edb817c8dde9b81d1e990f68c6b897a3111fad4f99785b90b805793934a7f,w150.jpg)
źródło: 1000006308
Pobierz
trike +27
Chłop z mojej wiochy 24 lata morda chad, wysoki, piękna kobieta, miał szkółkę pływacka i popełnił samobója ehhh ja mając takie życie i wygląd jak on nigdy bym nawet o tym nie pomyślał. #przegryw #samobojstwo
Ledwo wyjąłem z piekarnika i już nie ma.
W komentarzu zdjęcie całego bochenka.
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #chleb #chwalesie #jedzenie #jedzzwykopem
źródło: comment_1591901251w0wNdwKeauxjCnnvaaN90c.jpg
Pobierzźródło: comment_1591901491QOagDJZab9OXlKdQXM07Wt.jpg
Pobierzźródło: comment_15919015387jT33ZPVNqeTPMOvwZLDsg.jpg
Pobierzźródło: comment_1591901597vMdXwSKHhYiJVlu4ito87o.jpg
Pobierz@DonCebulione: szkoda mi świeżego chleba, aby tosty robić.
W ktorym miejscu nacinasz?
Powiedzmy, ze masz bochenek wyrzucony z koszyka. Lezy na stole. Jak byś miał określić (mni wincy oczywiście) na ktorym stopniu miedzy 0 a 90 tniesz ?
Jeśli chcesz coś na początek to tu mas mój film https://youtu.be/oPVxZx9MuK4
@GrindujTopy: ok 6-14h wyrastanie zakwasu, ok 4-6h bulk, czyli cały proces wyrabiania i składania, oraz 12-36h wyrastanie w lodówce
@niemaszkonta: mniej więcej tak jak @klepie-biede: napisał. Czasami na środku, czasami z boku, czasami jeszcze inaczej. Np
źródło: comment_1591906970MMTAInw0f2ZwFBjdq0GeTn.jpg
Pobierz@skotfild: tak się zastanawiam czy jest sens bawić się w tyle czekania, ostatnio wyjąłem zakwas z lodówki, dokarmiłem, po 6 godzinach do miski, część mąki i wody, wyrabianie, po godzinie reszta mąki i wody, łyżka miodu, sól, 1g drożdży suchych, 15 minut wyrabiania, do kosza, pieczenie i po 3 dniach kończę go jeść,
@barto125: ja już od jakiegoś czasu biorę zakwas prosto z lodówki i od razu idzie do ciasta. Nie zauważyłem różnic.