Wpis z mikrobloga

@HrabiaTruposz: Chodziło mi o adopcje przez pary homo. Źle się może wyraziłem.

Nie, nie są złym. Są najlepsze co może to dziecko spotkać. Ale do idealnego rozwoju młody organizm potrzebuje ojca i matki a nie dwóch ojców czy dwie matki. Taka jest natura.

Ale człowiek próbuje to zmieniać. Z lepszym czy gorszym skutkiem. Ale nie mi to oceniać.
  • Odpowiedz
@Zamanosuke:

Ale do idealnego rozwoju młody organizm potrzebuje ojca i matki a nie dwóch ojców czy dwie matki. Taka jest natura.

Proponuję, byś zaniechał chłopskorozumowych prób odkrywania praw natury, tylko po prostu zasięgnął trochę wiedzy, bo rodzicielstwo osób LGBT stanowi przedmiot naukowych dociekań. I z badań wynika, ze takie dzieci rozwijają
  • Odpowiedz
Ewoluuje inaczej niż przewidziała to natura.

@Zamanosuke: Człowiek nie ewoluuje w sposób nieprzewidziany, bo natura nic nigdy nie przewidziała, to bezmózga siła. Cokolwiek może się zdarzyć to się zdarzy.
  • Odpowiedz
@koroluk: Szanuje za przekazanie kaganka oświaty mojemu chłopskiemu rozumowaniu. Akurat te wyniki znam i wiem że to funkcjonuje. Nie chce mi się szukać kontrargumentów.

Nie zmienia to niestety faktu, że nie akceptuje adopcji dzieci przez pary homoseksualne.
  • Odpowiedz
@Zamanosuke:

Akurat te wyniki znam i wiem że to funkcjonuje. Nie chce mi się szukać kontrargumentów. Nie zmienia to niestety faktu, że nie akceptuje adopcji dzieci przez pary homoseksualne.

Padłes ofiarą ideologii, skoro ignorujesz fakty i dane. To trochę niemądre.
  • Odpowiedz
@Zamanosuke: Można kliknąć "zbadaj element" i pozmieniać, fakt. Jak odświeżysz stronkę jednak wszystko wraca do normy.
A tak serio - mając takie zarzuty trzeba posiadać dowody. Masz coś wobec metodologii tych badań? Merytorycznosci? Powiedzieć to co Ty może każdy o wszystkim niewygodnym.
  • Odpowiedz
@ziumbalapl: Wiesz co masz rację. Palnąłem coś co wyznaję a kompletnie się nie przygotowałem by to obronić. Pusty frazes bez krzty poparcia dowodami.

Nie mam teraz ani siły ani też nie chce mi się tego robić. Wstyd mi za to.

Ale zauważyłem że etyka chrześcijańska jest głęboko we mnie zakorzeniona...
  • Odpowiedz