Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 37
Hejka budowlane świry, jakieś pomysły na podwyższenie ogrodzenia panelowego, (pic rel) ?
Mam 1.2m i zupełnie by mi starczało, gdyby nie to że zachciało mi się psa i bydle jest takie skoczne, że się boję że mi przeskoczy, albo się potnie jak zawiśnie...Kupić same większe (1,5m) panele i zostawić niższe słupki? Będzie głupio wyglądać...

Czy może kupić parę słupków, pociąć na 30cm odcinki i... no właśnie - dospawać? Jakimiś obejmami połączyć?, poskręcać jakoś?

Stawianie od nowa się nie opłaci, już wtedy bym wolał jakieś lamele postawić przed siatką...
Ma ktoś jakiś pomysł?
#budujzwykopem #remontujzwykopem
ryhu - Hejka budowlane świry, jakieś pomysły na podwyższenie ogrodzenia panelowego, (...

źródło: comment_1591804183pLaBENpz27VmrZ56d2EL86.jpg

Pobierz
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@kinasato: taras i ścieżkę z kostki już mam przy plocie z jednej strony, muszę iść w górę, nie w dół
  • Odpowiedz
@ryhu: A słupki o mniejszej średnicy wsadzone w te postawione i wyższe panele? Tylko to kupa kosztów bo całkiem nowe panele trzeba. Według mnie lepiej z psem na szkolenie iść i nie powinien przeskakiwać. Pogadaj o tym ze specem od psów
  • Odpowiedz
@ryhu: Kup wyższe tuje. Na rok potrafią kilkadziesiąt centymetrów rosnąć. Na rok dwa dasz siatkę dodatkowo i potem będzie można ściągnąć.
Ogólnie to polecam wypełnić czymś teren pod tujami i dać obrzeże. Oszczędzi to sporo czasu przy koszeniu.
No i dać linie kropelkującą to za 5 lat nie będzie potrzebny ci płot.
  • Odpowiedz
  • 0
@stassma: właśnie o roślinach też myślałem... A co na odcinku tarasu, gdzie mam kostkę obok? Podpowiesz jakieś krzaki, albo drzewka które w donicy mogą na zewnątrz stać?
  • Odpowiedz
@ryhu: niekoniecznie muszą być wysokie. Wystarczy jak będą kilka metrów od płotu co będzie uniemożliwiało rozpędzenie i dobranie paraboli lotu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Psy z racji że mają długą budowę ciała i cztery łapy to płoty przeskakują raczej bardziej w pionie.
Co do pomysłu to musiałbyś fotę pokazać
  • Odpowiedz