Hejka budowlane świry, jakieś pomysły na podwyższenie ogrodzenia panelowego, (pic rel) ? Mam 1.2m i zupełnie by mi starczało, gdyby nie to że zachciało mi się psa i bydle jest takie skoczne, że się boję że mi przeskoczy, albo się potnie jak zawiśnie...Kupić same większe (1,5m) panele i zostawić niższe słupki? Będzie głupio wyglądać...
Czy może kupić parę słupków, pociąć na 30cm odcinki i... no właśnie - dospawać? Jakimiś obejmami połączyć?, poskręcać jakoś?
Stawianie od nowa się nie opłaci, już wtedy bym wolał jakieś lamele postawić przed siatką... Ma ktoś jakiś pomysł? #budujzwykopem #remontujzwykopem
@ryhu: Przyczep psu do łap takie opaski obciążeniowe, nie będzie miał siły przeskoczyć, a ty wydasz tylko stówkę, jak się przyzwyczai zwiększasz obciążenie.
@ryhu: A słupki o mniejszej średnicy wsadzone w te postawione i wyższe panele? Tylko to kupa kosztów bo całkiem nowe panele trzeba. Według mnie lepiej z psem na szkolenie iść i nie powinien przeskakiwać. Pogadaj o tym ze specem od psów
@ryhu: ja to bym poprzenosil te panele wyzej, slupki zostawic a je podniesc o te pol metra, a dołem cos pokombinowac, albo docinac z takich panelowych albo cos podobnego
@ryhu: Kup zwykłą siatkę ogrodzeniową i przyczep ją na trytytki i po problemie, jeżeli będzie się gibać, to usztywnij jakimś grubym drutem. To chyba najprostsze i najtańsze rozwiązanie.
@ryhu: Kup wyższe tuje. Na rok potrafią kilkadziesiąt centymetrów rosnąć. Na rok dwa dasz siatkę dodatkowo i potem będzie można ściągnąć. Ogólnie to polecam wypełnić czymś teren pod tujami i dać obrzeże. Oszczędzi to sporo czasu przy koszeniu. No i dać linie kropelkującą to za 5 lat nie będzie potrzebny ci płot.
@stassma: właśnie o roślinach też myślałem... A co na odcinku tarasu, gdzie mam kostkę obok? Podpowiesz jakieś krzaki, albo drzewka które w donicy mogą na zewnątrz stać?
@ryhu: niekoniecznie muszą być wysokie. Wystarczy jak będą kilka metrów od płotu co będzie uniemożliwiało rozpędzenie i dobranie paraboli lotu ( ͡°͜ʖ͡°) Psy z racji że mają długą budowę ciała i cztery łapy to płoty przeskakują raczej bardziej w pionie. Co do pomysłu to musiałbyś fotę pokazać
@WydajnaJednostkaIndywidualna: Zależy ile lat mają drzewka i jak posadzone. Pies wejść może, ale zależy na tym żeby nie mógł wykonać komfortowego ruchu żeby zrobić skok
Mam 1.2m i zupełnie by mi starczało, gdyby nie to że zachciało mi się psa i bydle jest takie skoczne, że się boję że mi przeskoczy, albo się potnie jak zawiśnie...Kupić same większe (1,5m) panele i zostawić niższe słupki? Będzie głupio wyglądać...
Czy może kupić parę słupków, pociąć na 30cm odcinki i... no właśnie - dospawać? Jakimiś obejmami połączyć?, poskręcać jakoś?
Stawianie od nowa się nie opłaci, już wtedy bym wolał jakieś lamele postawić przed siatką...
Ma ktoś jakiś pomysł?
#budujzwykopem #remontujzwykopem
@kinasato: Albo po zdjęciu ich będzie miał tej siły jeszcze więcej (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
Komentarz usunięty przez moderatora
Ogólnie to polecam wypełnić czymś teren pod tujami i dać obrzeże. Oszczędzi to sporo czasu przy koszeniu.
No i dać linie kropelkującą to za 5 lat nie będzie potrzebny ci płot.
Co do pomysłu to musiałbyś fotę pokazać
@stassma: Pies przejdzie między takimi tujami merdając ogonem