Wpis z mikrobloga

@kotbehemoth:
Na 4 porcje kulek po 250g wyrabiane w mikserze. Pamiętaj że jak robisz ręcznie to masz większe ubytki w cieście przez co mogą nie wyjść po 250g
Mąka 5 Stagioni Superiore 588g
Woda 382ml (65%)
Sól 11g
Drożdże
  • Odpowiedz
@kotbehemoth: Tak, ale nie trzymaj się tego kurczowo. Możesz trochę zmniejszyć czas w temp otoczenia. Obserwuj po prostu żeby kulki nie opadły. Łączny czas w TO daj jakieś 12-14 na początek podziel je np na 3x4-5h.
  • Odpowiedz
@HBVST: dzieki za pomoc, przyznam, że myślałem, że jest to trochę mniej wymagające :) nie chcę wstawać w środku nocy żeby ciasto z lodówki wyciągnać :D może jakiś ciut prostszy przepis wybiorę. Zwłaszcza, że i tak nie mam kamienia nawet, tylko zwykły piekarnik.
  • Odpowiedz
@kotbehemoth: xddd miałem Ci to napisać że jak będziesz musiał wystawić w środku nocy to tego nie rób. Jeżeli masz do dyspozycji tylko blachę to możesz pomyśleć jeśli masz oczywiscie taką możliwość o przypieczeniu lekko spodu na patelni
  • Odpowiedz