Wpis z mikrobloga

co sądzicie o połączeniu funkcjonalności dodania linku do "obserwowanych" i do "ulubionych"? Czy nie lepiej zintegrować to pod jednym - "obserwowane"?
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Fajnie by było gdyby każdy mógł dodać tagi, ale wtedy znowu trolle będą dodawać niepasujące, a często pewnie wulgarne i nikt na tym nie zapanuje. Czyli do wprowadzenia pozostają te prywatne. Nie jest to zły pomysł.
  • Odpowiedz
m__b, ale jak bedziecie wprowadzać te 'własne tagi', to dajcie trochę czasu zanim zabierzecie ulubione, abyśmy zdążyli otagować, bo wyszukiwarka działa jak działa :)
  • Odpowiedz
@m__b Zgubiłem się. Mówimy o tagach prywatnych czy dodawaniu przez użytkowników publicznych? Jeśli ciągle o tych pierwszych, jaki mają związek z kwestią podniesioną przez niejestbrzydka (swoją drogą, przydałoby się, gdyby nazwy użytkowników, oznaczone np. @ na początku nie były formatowane)?

W każdym razie, ciągle nie bardzo. Same tagi mogą od biedy być, chociaż dla mnie osobiście przydatne nie będą, od tego są o wiele lepsze serwisy (skupcie się na
  • Odpowiedz
Fajną opcją jest jeszcze aby każdy tag miał obok siebie mały plus i minus, gdyby znacząco przeważały minusy to taki tag nie będzie uwzględniany w wyszukiwaniu. Trochę jest przy tym grzebania w kodzie, ale dodatkowo nie powinna być widoczna ilość plusów i minusów tylko po to aby zmniejszyć nadużycia.

Można jeszcze zastosować inny pomysł, prywatne tagi ale jeśli taki sam tag wpisze określona liczba osób to zostanie on dodany do tagów autora.
  • Odpowiedz
sprawa jest ostatnio dostałem bana za zbyt duza ilosc wykopów z jednego źródła ...wprowadźcie ograniczenie ze starego wykopu 3 znaleziska z jednego źródła na dobę i będzie po sprawie ... ja teraz nie wiem gdzie jest granica a tak będzie po sprawie ... każdy ma swoje ulubione serwisy

i to z nich zwykle wykopuje linki.
  • Odpowiedz
w Wykopalisku głosujemy na Znaleziska, żeby weszły na Główną.

w Znaleziskach głosujemy na Tagi, żeby... sie objawiły :)

powód zminusowania Taga: - błąd ortogr. / wulgaryzm / nie ma związku / (o zgrozo!) duplikat

będzie sie działo..
  • Odpowiedz
dla mnie to przerost formy nad treścią - nie ma sensu plusować/minusować wszystkiego jak leci - panowie bo zrobi się nam tu jakieś lotto czy inna gra losowa ;]
  • Odpowiedz
@Nightmare16: w tagach jedyne co mógłbyś zrobić to kliknąć na X, co będzie oznaczać, ze dany tag tu nie pasuje. Ocenianie tagow +/- jak ktoś świetnie zauważył byłoby przerostek formy nad treścią :)
  • Odpowiedz
Ale dodawanie tagów i tak jest czynnością zbyt pracochłonną i zbyteczną. Ewentualnie coś w stylu zaproponuj nowy, lepszy tag, ale nie jakieś osobiste, dla każdego wykopu. Łatwiej jest kliknąć dodaj do ulubionych niż wpisać jakiś sensowny tag.
  • Odpowiedz
ile razy mamy wam powtarzac, przeczytajcie apele i komentarze, chociazby takich osob jak Ardai, a nie zajmujecie sie nikomu niepotrzebnymi p--------i, na litosc... to jest strasznie idiotyczne zeby ignorowac glosy spolecznosci i wymyslac swoje wlasne pomysly ktore nie maja w ogole sensu, gdzie tu logika?!
  • Odpowiedz
@razielpol: w całym tym bałaganie chodzi tylko o segregacje znalezisk. Grupy dla większości okazały sie "za trudne", więc może przejdzie nowy sposób tagowania. najlepiej niech administracja pokaże jakieś screeny jak ma to wyglądać, bo co niektórzy poprzez swoje wyobrażenia dostaną zawału.
  • Odpowiedz