Aktywne Wpisy

Metylo +59
Dobra robota panie Midel, piękny chów Polaka zwyczajnego
#nieruchomosci
#nieruchomosci
źródło: temp_file6517089364051632653
Pobierz
mickpl +458
Wszyscy w ekipie rządowej są wyraźnie w ciężkim szoku jak to się stanęło, że oni rozdajo, a "młodzi ludzie" nie chcom bo ogarniajo podstawy ekonomii.
To chyba pierwszy taki przypadek od lat. Miało być pompowanie pod przykrywką "rodzin", "młodych" itd., spotkanie w hotelach odbyte, prezesi spółek już liczą wirtualne zyski, komunikaty giełdowe wywieszone, sprzedamy pierdyriald unitów no i lipa.
Plus te żałosne próby przepychania dzień po wyborach, pod przykrywką aborcji itd.
I
To chyba pierwszy taki przypadek od lat. Miało być pompowanie pod przykrywką "rodzin", "młodych" itd., spotkanie w hotelach odbyte, prezesi spółek już liczą wirtualne zyski, komunikaty giełdowe wywieszone, sprzedamy pierdyriald unitów no i lipa.
Plus te żałosne próby przepychania dzień po wyborach, pod przykrywką aborcji itd.
I

#animedyskusja https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://myanimelist.net/anime/5682/Phantom__Requiem_for_the_Phantom&ved=2ahUKEwj_j4_LwO_pAhUKrosKHavXA34QFjAiegQIEBAB&usg=AOvVaw0Vxhbma9XIbHSz-H-XkDRK
Phantom:Requiem for the Phantom
Udało mi się obejrzeć to anime na jeden raz i pewnie tak szybko jak je obejrzałem tak szybko wyleci mi z głowy.Zacząlem jak jeszcze było widno za oknem skończyłem jak już było ciemno.
Poddani praniu mózgu dwaj zabójcy Ein i Zwei, pracują dla syndykatu przestępczości Inferno, walcząc o odzyskanie swoich utraconych wspomnień.
Grafika była ładna chociaż widać, że już stara, ale wciąż ok,zwłaszcza w czasie walk.Sprawnie udało się wpasować elementy 3D tak aby nie irytowały.Grafika przez całą serię utrzymuje równy poziom czasami nawet zachwyci jakimś krajobrazem.
Postaci jest dużo.Jedne się rozwijają inne wcale.Mi do gustu najbardziej przypadł Zwei.Jego ciągłe rozmyślenia i obawy czy robi dobrze dodawały realizmu,że ma się do czynienia z człowiekiem nie z maszyną zaprogramowaną by tylko zabijać.Ciekawą postacią jest też Ein ale tylko wspólnych scenach z Zweiem kiedy zaczęło rodzić się między nimi uczucie.Reszta postaci nie utkwiła mi w pamięci.
Muzyka to tutaj niemalże perełka z wybornym pierwszym endingiem na czele, ale dopiero można ją docenić gdy odsłucha się ją nie wiedząc przy jakich scenach była.Są tutaj utwory zagrane na pianinie albo na gitarze.Towarzyszą one kilku bardzo podniosłym i ważnym dla fabuły momentom i zdecydowanie potrafią stworzyć odpowiedni nastrój by widz poczuł wydarzenia nie pozostał na nie obojętny.
Fani poważnych dramatów z dobrym romansem powinni być zachwyceni i im głównie polecam.Spodobać się to anime może zwłaszcza osobom które lubią anime Darker Than Black. W obu tytułach mamy chociażby mnóstwo angażujących akcji , tajemnic do rozwiązania wątek romansu też jest jak i postacie posiadają nadludzkie umiejętności.Odradzam natomiast osobom szukajacym sensacji jak w Black Lagoon gdzie bohaterowie zabijają bez mrugnięcia okiem.To anime może być również dobra polecajką dla osoby jeszcze mało zaznajomioną w anime.Taki ktoś nie wyłapie schematów z innych serii a już weteran który obejrzane anime liczy w setkach albo nawet tysiącach może, ale nie musi się zawieść.Ja tej serii dałem mocne 8/10 bo nie ma za dużo podobnych dobrych serii do tej za wyjątkiem Darker Than Black i Gungrave.
źródło: comment_1591525922H0PM8oLmfIJFKf5Hex3dnZ.jpg
Pobierz