Wpis z mikrobloga

XD mirki mam chyba zabawna historie. Ogolnie interesuje sie motoryzacja a szczegolnie polskimi motocyklami i motorowerami z prlu. Dwa lata temu za bezcen kupilem odrestautowanego rometa ogara 205. Pdzyjezdzamy kupic, odpala jezdzi hamuje, zarejestrowany i oplacony, wsiadac i jezdzic. Wracamy do domu, nawet sie nie przejechalismy- padl zaplon, nastawialem go, przyszky inne plany, odtsawiony romet i czekal z dwa trzy miesiace. Wiele dni probowalem znalezc przgczyne tego ze nie dziala az sie poddalem i oddallm silnik do kolegi mechanika- wszysrko pieknie naprawil i gituwa. Mysle se wkoncu poraz pierwszy pojezdze na nim(nigdy mie jezdzilem, przy odbiorze tylko brat pojechal 20 metrow, a ja jesyem wlascicielem) i co? koronawirus, dilnik czekal tam az do polowy maja kiedy go odebralismy, czyli kolejne pol roku czekal. Ale wkoncu jest, polatam moze nareszcie. Wsyatawilem z ciekawosci na olx za kwote trzy krotknie wieksza niz kupiony i zapomnialem ze byl wystawuony i po miesiacu zglosil sie jakis banan ze chve kupic. Ale zabolalo mnie serce i uznalem ze nie mogee sprzedac j sie poddac. Zaluje tej decyzji xDDDD. Czego noe dotkne to kolejne inwestycje. Zamontowalem juz ten silnik, odpala wszyzrko pielnie, lancuch zalozony i przyszla chwola szczescia, po 6 godzinach montazu i kombinowania przy zaplonie(oczywoscie sie orzestawil polski szmelc) uznalem ze wkoncu moge pojechac po raz pierwszy. I co? xDDDDD zerwalo lancuch i wciagnelo do silnika- diagnoza ulamany karter naszczescie nie wplymie to na jego uzytkowanie. Zalatalem go i stoi tak do teraz bo przyszly kolejne inwestycje. XDDDD zawieszenie tyl- juz od dawna wiedzialem ze jest problem. Ostarnoo przestaly dzialac hamulce wiec zdjalem kolo zeby je wymienic-kolejne wydatki. Wszystko pieknie wkladam felge i co? nie pasuje cos. Po jakoms czasie zauwazylem dopeiro ze zawieszenie z przodu jeden teleskop działa a drugi nie i jest krzywo. Psycha mi siadla mirasy, a na deser? PRZYSZEDL KUZWA LIST OD UBEZPIECZENIA-200 ZL, A DZIEN POTEM PRZYPOMNIENIE O PRZEGLADZUE 100 ZL DLACZEFO JA NIE SPRZEDALEM TEGO SZMELCS I SIE ZLITOWALEM....( ͡° ʖ̯ ͡°)
#motoryzacja #prl #motocykle #romet #motorowery