Aktywne Wpisy

njdnsjdnjs +43
Trochę się zastanawiałam, czy opisać tu swoje traumy, ale zdecydowałam, póki co, że to zrobię. Chociaż nie sądzę, żebyście byli dobrym audytorium. Będzie długie.
Kiedyś poznałam tu pewnego wykopka. Takiego lubianego i szanowanego. Co siedział na nocnej i miał dużo plusów pod wpisami i kilku kolegow z mirko. Oczywiście ignorowałam wszystkie redflagi, ktore podejrzewam, teraz by juz nie umknęły mojej uwadze. Czemu tak robiłam, nie wiem. Nałożyło się na to mnóstwo czynników,
Kiedyś poznałam tu pewnego wykopka. Takiego lubianego i szanowanego. Co siedział na nocnej i miał dużo plusów pod wpisami i kilku kolegow z mirko. Oczywiście ignorowałam wszystkie redflagi, ktore podejrzewam, teraz by juz nie umknęły mojej uwadze. Czemu tak robiłam, nie wiem. Nałożyło się na to mnóstwo czynników,

https://myanimelist.net/anime/2698/Sanctuary
Sanctuary
Historia dwóch ziomków, jeden został gangsterem, drugi skorumpowanym politykiem. Z racji wykonywanych "zawodów" wchodzą sobie w drogę.
Miałem nadzieje na realistyczny thriller, ponieważ przeczytałem, że manga jest niezła. Niestety, dostałem mierny film gangsterski pełen frazesów i oklepanych sytuacji. Odbiór całości dodatkowo pogarszają tekturowe, jednowymiarowe postacie. Taki Houjou, z wiecznym smug face niczym osoba, która przeszła wylew, odstawia jedną niewiarygodną akcję za drugą, a wykonywane fikołki z niewłaściwymi ludźmi gwarantujące pewną śmierć, nie mają dla niego żadnych konsekwencji. Patrząc na jego wyczyny nie odebrałem tego jako "wow, to jest gość", tylko zacząłem rozpamiętywać kiedy ostatnio widziałem taki potężny plot armor. W rezultacie film nie wzbudza żadnego napięcia. A w tym gatunku, przynajmniej dla mnie, to oznacza sromotną porażkę. Na osłodę kilka graficznych scen seksu i mnóstwo palenia papierosów, żeby pokazać jaki to jest poważny film gangsterski. Meh.
źródło: comment_1591293004CPxy1YzuRjjOmHl9nKAOKn.jpg
Pobierz