Wpis z mikrobloga

Mam problem z sprzedażą swojej osoby. Jak ktoś mnie pyta o moje umiejętności, dokonania itp. to nie potrafię się chwalić. Chciałbym to jakoś rozwinąć, polecicie jakąś książkę o srzedaży w kontekście autoreklam/prezentacji?
#ksiazki #rozwojosobisty #samorozwoj
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Imputator: Żeby zrozumieć interakcje: pracodawca - proletariat, najlepiej sięgnąć do Marksa. Ludzie mnie pytają, "dlaczego prezentujesz taką pewność siebie, Tyraxor, jak ty to robisz?" A ja z całego serca nienawidzę klasy wyzyskiwaczy, i wiem jak chcą mnie wykorzystać. Bardzo dobra zdolność niezależnie od poglądów politycznych.
  • Odpowiedz
@Imputator: chore to jest, że trzeba się chwalić po to dajesz cv, żeby mogli sb wszystko na twój temat wyczytać a później ewentualnie dopytać czy faktycznie masz tę wiedzę, nigdy nie zrozumiem tych pytań typu wymień 5 swoich zalet bo co to ma wspólnego z moją pracą?
  • Odpowiedz
@funny_bunny: nie chodzi mi o pisanie cv, umiejętności miekkie są potrzebe w każdej dziedzinie życia i branży, nawet jak podrywasz niebieskiego to łatwiej Ci będzie. Nie mam jakichś komleksów, w ramach własnego rozwoju chciałby podciągnąć takie umiejętności jak sprzedaż, negocjacje. Może przy rozmowie o podwyżkę się przyda?
  • Odpowiedz