Aktywne Wpisy
adrninistrator +18
Najbardziej smuci mnie to jak zmieniło się polskie społeczeństwo. W 97 ludzie sobie pomagali, wysyłali dary do Wrocławia by ludzie mieli co ubrać. Teraz mamy więcej pieniędzy, ale każdy jest bardziej zabiegany. Nie ma już tej solidarności która była kiedyś -_- No bo co z tego że zarabiam 29k brutto na UoP miesięcznie, skoro ludzie którzy nie mają, mają jeszcze mniej i tracą wszystkie swoje najcenniejsze skarby.
To już nie jest to
To już nie jest to
EnzoMolinari +60
Zrozumiecie kiedyś warszawskie dzbany, że Wrocław nie ma nic wspólnego z Górnym Śląskiem (potocznie nazywanym Śląskiem) oprócz druzyny piłkarskiej, która się tak niefortunnie nazywa? Kopalnie węgla, ślonska godka i disco polo ze starymi wąsiurami z october festu to totalnie nie ta bajka.
#powodz #wroclaw #slask
#powodz #wroclaw #slask
Amerykanocentryzm wszedł za mocno.
#twitter #it #programowanie #usa
@In_thrust_we_trust: Trudno mi powiedzieć czy nawiedzeni lewicowcy. To są znani w środowisku developerskim ludzie, twórcy narzędzi/frameworków/bibliotek używanych przez tysiące ludzi na całym świecie. A tu nagle z czysto zawodowych kont, na których dawali świetny techniczny content zrobili miejsce w którym piszą cały czas o sytuacji w USA, przy okazji twierdząc, że jak
@AvantaR: Jedno nie wyklucza drugiego. Silicon Valley i ogólnie IT w stanach jak np Google czy Facebook to ośrodki bardzo skręcające w lewo.
https://mobile.twitter.com/ThePracticalDev/status/1266504798976778240
Pomyślałem sobie, że może oni po prostu na żywo widzą te protesty, plądrowane sklepy czy podpalane auta... ale większość z nich nie mieszka w USA. A jeden z programistów to nieźle odleciał i napisał, że każdy powinien mieć/znać
@aski: Nie no pewnie. Ja nie mówię, że on nie może tego robić. Po prostu jako osoba, która go śledzi trochę się zawiodłem, bo byłem przekonany, że to profesjonalnie